Tirsdag avgjorde Melhus formannskap i et lukket møte at årets næringspris går til Brødrene Flaarønning på Ler.

150 år

- Bedriften er 150 år i år, og daglig leder Anders Flaarønning er femte generasjon Flaarønning. Dette viser en stayerevne, sier varaordfører Stine Estenstad (H).

I begrunnelsen har formannskapet lagt vekt på at bedriften Brødrene Flaarønning har utviklet seg til å bli en stor engrosbedrift med utvikling og markedsføring av gaveartikler og turistartikler basert på norske tradisjoner. Ett av de store produktene har vært trollfigurer, og bedriften har også hatt suksess med produkter med fotografier som Jon Østeng Hov har tatt.

- Omsetninga i fjor var 52 millioner kroner. Bedriften har 15 ansatte. Vi er stolte av å ha en bedrift som har vært i Melhus i 150 år, og det er artig at bedriften blir gjort stas på, forteller varaordføreren.

Brødrene Flaarønning ble etablert i 1868, og på nettsida skriver bedriften at den blant annet er grossist av gaver, husflid, brukskunst og suvenirartikler. De originale Ny Form-trollene produseres av bedriften og distribueres til en rekke land.

Får prisen i juni

Næringsprisen består av et diplom og et kunstverk av Jarle Farmen Øien. Den vil bli delt ut på det siste kommunestyremøtet før ferien, og dette møtet er i juni.

Hvor mange forslag som kom inn til næringsprisen ønsker varaordføreren å si noe om. Men hun understreker at selv om det ikke kom så mange forslag, er det en verdig vinner formannskapet har kommet fram til.

Daglig leder Anders Flaarønning sier at han og de ansatte er svært glade for å bli satt pris på og lagt merke til.

Daglig leder Anders Flaarønning holder fram ett av bedriftens suksessprodukter. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.