Øystein Digre fra KrF sendte tidligere i år inn en interpellasjon til rådmannen, der han spurte om det er vilje og muligheter til å utrede skutertraseer i Midtre Gauldal.

Hovstad tviler

– I dag er det like ulovlig å kjøre en tur på skuteren for å besøke nabohytta, som det er å blåse over Hogna i 140 kilometer i timen. Vi kunne tenkt oss traseer. Mange foreslår å bruke det som er farbare veier om sommeren til traseer. Kanskje det er en inngang til arbeidet? spurte Digre fra talerstolen.

Senterpartiets Bjørn Hovstad, som også er advokat, sa at han ikke har noen motforestillinger mot å innføre skutertraseer. Men han er redd de ikke vil komme noen vei med dette. Han mente at myndigheter vil gjøre det vanskelig å få det gjennom, og mente sjansen er liten for å få det gjennom.

- Stor hyttekommune

– Vi har ikke noe imot å moderere oss. Men vi er en stor hyttekommune. Hvis dere tror at folk skal stabbe og gå med ski og ryggsekk til hytta i årene fremover, så er det ikke sånn, altså, sa han til humring i salen.

Både Bjørn Enge (H), Steinar Fløttum (Sp) og Per Ingar Almås (Bygdelista) var oppe og ga sin støtte, og mente at det rører seg mye blant grunneiere og veilag rundt om i kommunen. De foreslo at man først kan prøve å starte med noen få steder i kommunen.