- Det gir ingen mening i å ha innløste hus som står tomme. Det må Nye Veier ta til seg, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen under et møte med Melhus Fremskrittsparti.

20 eiendommer

Ruth Laila Berge fra Melhus Fremskrittsparti fortalte statsråden at 20 eiendommer på strekninga Kvål-Hovin er blitt innløst. Nylig skrev Trønderbladet om at Nye Veier har gitt beskjed om at tomme E6-hus ikke skal leies ut, og dette har fått Mikal Kvaal på Kvål til å reagere fordi han mener dette er umoralsk. I tillegg mener han at tomme hus i grenda skaper mistrivsel, og at det vil gro igjen rundt husene.

Les : Hva redaktøren mener

Nye Veier

Beskjeden fra statsråden til Nye Veier var klar. Samtidig sa han at han er veldig fornøyd med Nye Veier.

- Vi politikere skal ha fingrene litt av fatet når det gjelder detaljstyring, og dette er litt smekk til politikerne. Men vi skal følge med Nye Veier, sa Solvik-Olsen.

Når det gjaldt tidspunktet for byggestart, kunne ikke samferdselsministeren love noe annet enn at E6 fra Skjerdingstad-Ulsberg står ferdig i 2032. Solvik-Olsen gjentok kritikken mot Arbeiderpartiet om at Arbeiderpartiet ikke ville ha fått E6 ferdig noe raskere. Tidligere har Solvik-Olsen hivd seg inn i nettdebatten i Trønderbladet for å argumentere mot fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

Les også: Heftig nettdebatt

- Jeg forstår utålmodigheten, og jeg kjørte selv på strekninga i 2014, sa Solvik-Olsen.

Kostnadene

Rådet var Solvik-Olsen til de lokale politikerne, var å se hvordan kostnadene på E6-prosjektet kan reduseres. Han nevnte blant annet antall kryss, og muligheten til å ha prefabrikkerte elementer.

Under møtet nevnte Joralf Rindli fra Melhus Fremskrittsparti at usikkerheten om byggestarten for E6 fører til stillstands på Kvål fordi sikring mot kvikkleireskred skal tas samtidig som at E6 bygges. Rindli pekte også på at manglende E6-ramper ved Hofstad næringspark fører til mye lastebiltrafikk gjennom boligområdet Søberg.

Trønderbladet spurte statsråden om når E6 Soknedal blir bygd, og statsråden sa at han ikke kjente til statusen for den veistrekninga. Det lovte han å undersøke.

Statsråden avsluttet med å si at han kommer tilbake til sommeren. At han fikk sitte i en Pontiac tilhørende en lokal Frp-er da han sist var i Melhus, var noe han nevnte. Solvik-Olsen gned seg i hendene av glede da han fikk sette seg inn i Pontiacen til ekteparet Tiller fra Ler.

I rådhusets foaje sto ordfører Gunnar Krogstad (Ap) da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) kom inn. De to rakk en rask meningsutveksling. T.v Ruth Laila Berge fra Melhus Frp og stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad.