Hauka Grendalag inviterer til historisk vandring søndag formiddag. Under andre verdenskrig kom norske soldater fra Nåverdalen til Hauka, over Hiåsjøen, etter kamphandlinger i Nåverdalen i april 1940. Tone Rogstad Rise vil forteller om dette, og den nære kontakten soldatene fikk til innbyggere i området. Særlig på steder som Flatåsen, Råa, Banganj og Sætersegga. Vandringa skjer i terrenget, fra Amdalvollen til Sætersgården, og blir på cirka fem kilometer.

I Budal holdes sommerens siste pubkveld ved Midttun Kafé og Pub fredag kveld.

Lørdag avvikles den tradisjonelle slåttadagen i Blåola, i Budalen. Det blir traktorkaravane, utstillinger, demonstrasjoner og salg av seterkost.

Søndag arrangeres det tradisjonelle Hølondløpet på Jårakjølen. Det er både orienteringsløyper og turløp etter merket trasé.

Både lørdag og søndag er det konkurransekjøring på Bollandsmoen i Flå, der det kjøres fjerde NM-runde i crosscart.

Kinoene på Melhus og Støren viser film som vanlig, både fredag og søndag.

Det er gudstjenester søndag ved kirkene på Støren og Melhus. På Melhus bedehus har Norkirken gudstjeneste, og Gauldal Kristne Fellesskap har søndagsmøte på Hovin bedehus.

Den store interessen for amerikanske biler i Gauldalen gjør at mange tar turen til Trondheim i helga, der det arrangeres «Hot August Night».