Fiolinisten fra Trondheim var det store trekkplasteret under årets nyttårskonsert torsdag kveld. Storstua på Støren hadde fått ekstra sitteplasser for anledningen, og konserten var utsolgt lenge før jul. Kulturhusleder Atle Fredagsvik sa at man kanskje kunne ha fylt salen én gang til.

Veteran møtte talent

En av dem som satte pris på å møte Arve Tellefsen var fiolintalentet Bjørg Pas fra Elverum. Hun er bare 13 år, og spilte sammen med Tellefsen for første gang. Dette var en premie fra én av de mange konkurransene hun har vunnet i Norge og utlandet.

– Fantastisk, sa Tellefsen om spillinga hennes.

– Veldig artig å spille med Arve Tellefsen, sa Bjørg Pas.

Store lille Tellefsen uttrykte det slik, at han ville spille andrefiolin sammen med Bjørg. Før han kom på scenen hadde han stått og hørt på 13-åringens imponerende spill.

Arve Tellefsen ble akkompagnert av Henning Sommerro og John Pål Inderberg. Alle greide å lage en uhøgtidelig stemning, sjøl da Tellefsen bød på sine udødelige klassikere. Salen frydet seg over fiolinvirtuosen, og mange hørte ham for første gang fra en scene.

Lokale størrelser

Cecilie Eide fra Kvål er en sangartist som blir mer og mer kjent, og hun har gitt ut ei plate hvert år de siste tre åra. Mange fikk et hyggelig møte med hennes sang og musikk, drevet fram et dyktig band.

Jazzmazzørene må også regnes som et lokalt orkester, da mange er bosatt i Gauldalen. De har turnert både i Norge, Danmark og Amerika, og er ettertraktet for sin 1920-talls New Orleans-inspirerte jazz. Konferansier Siri Anshushaug Bouma filosoferte over musikkens betydning, og særlig den klassiske som kunne virke avstressende. Da karene i Jazzmazzørene entret scenen ble det engasjement og høgt blodtrykk. Musikerne bruker mye av fritida si på bandet, har utgitt tre CD-plater og planlegger en turné i California.

Siri Anshushaug Bouma åpnet nyttårskonserten ved å sette seg til flygelet, og spilte lekent den kjente melodien fra «Tre nøtter til Askepott». Tonen var satt, og konserten ble så variert og fin man bare kunne drømme om.

Nyttårsgave

Sparebank1 Midt-Norge er arrangør av Gauldalens nyttårskonsert, sammen med Støren kulturhus og Trønderbladet. Banksjef Karl Reinert Halsen benyttet anledningen til å dele ut bankens nyttårspris, og stor var overraskelsen for Siri Anshushaug Bouma da hun ble kalt inn på scenen som årets vinner. Prisen tildeles en utøver innen kultur, idrett eller organisasjonsliv som har utmerket seg med sin innsats. Siri får prisen på 10.000 kroner for sitt engasjement for musikk og pianospill. Hun har vært elev i kulturskolen i over ti år, og er nå deltaker i talentprogrammet og spiller også i kulturskolens storband.

– Siri er et forbilde for de andre elevene i kulturskolen. Hun stiller opp for andre, og gjør en innsats også her ved kulturhuset. Vi har blitt kjent med henne her i kveld som en flink konferansier, sa Karl Reinert Halsen.

Et godt rykte

Kulturhusleder Atle Fredagsvik tror at årets nyttårskonsert kan gi en ny æra for den tradisjonsrike konserten hver januar, og at den blir satt på kartet i enda større grad. Dette er sjuende gangen nyttårskonserten avvikles.

Det ble visket mellom benkeradene at dette var den hittil beste. Men det har blitt sagt før også. I alle år har det vært forsøkt å få Arve Tellefsen til Støren, og i år lyktes man. Hvem man skal få på scenen for å toppe dette vet ikke kultursjef Arnfinn Solem.

– Ja, årets konsert var en høydare. Men vi skal videre, og har allerede opprettet kontakt med flere til åra framover. Det ble et godt økonomisk år i år, og da har vi penger å investere i nye store artister. Nyttårskonserten har blitt en suksess, takket være en fin tradisjon, kvalitet og variasjon i innholdet, sier Arnfinn Solem.