Helt siden den første nyttårskonserten for snart fem år siden har det vært jobbet med å få Arve Tellefsen på scenen. Nå har man endelig lyktes, forteller kultursjef Arnfinn Solem. Han mener dette er først gang Tellefsen opptrer i Midtre Gauldal.

– Det var nære på i fjor, men da laget vi avtale for 2018. Vi har gledet oss veldig til å kunngjøre nyheten, forteller Solem.

Kamp om billettene

Gauldalens nyttårskonsert arrangeres torsdag 18. januar i Støren kulturhus. Fortsatt holdes kun én forestilling, og Arnfinn Solem mener det er risikabelt å satse på ledige billetter ved inngangen. Billettsalget åpnet denne uka, og Solem beskriver konserten som den perfekte julegave. Medarrangører er Sparebank1 og Trønderbladet.

Som vanlig inneholder nyttårskonserten et godt utvalg av forskjellig musikk.

– Det er en vanlig oppfatning at klassisk musikk er kjedelig og at jazz er vanskelig tilgjengelig, men vi prøver å bevise noe annet, sier Solem.

Utfordrer hverandre

Den kjente saksofonisten John Pål Inderberg sier til Trønderbladet at de i alle fall skal gjøre sitt for å skape stemning. Trioen er kjent for å lage improvisasjoner og godt humør, og de utfordrer hverandre på stilarter. Samarbeidet er ikke mer enn tre år gammelt, men de opptrer i ny og ne på større konserter.

– Arve ønsket å utvide repertoaret sitt mot folkemusikk og jazz. Jeg fjusker så godt jeg kan innen klassisk, og Henning går mellom alt, sier Inderberg.

Han kjenner Arnstein Solem fra før, og dette var nøkkelen til å få Arve Tellefsen til kulturhuset på Støren. Både John Pål Inderberg og Henning Sommerro har opptrådt her før, og Inderberg skryter av konsertsalen.

– Jeg har hatt store opplevelser i kulturhuset. Salen har flott akustikk og det er en fryd å spille her. Støren er et kulturelt sentrum. Det er bra sagt, men jeg mener det. Kommunen har store musikalske kapasiteter, og dette stimulerer den lokale utøverinteressen, sier saksofonisten.

Lokale aktører

Noen av de lokale finner man i orkesteret Jazzmazzørene. De skal opptre under konserten, og er kjent fra festivaler både i Norge, Danmark og USA. De har opptrådt sammen i 20 år, og har flere plateutgivelser bak seg. Arnstein Solem tror de er mer kjent i utlandet enn i Norge.

– De som synes jazz er vanskelig må høre på Jazzmazzørene. Det svinger skikkelig av rytmer og god harmonikk, og det er veldig hørbar musikk, sier Solem.

Bandet beskriver musikken sin som «hot» svingende 20-talls jazz.

Den mer moderne poprocken under nyttårskonserten er det Cecilie Eide fra Kvål som står for.

– Hun har presentert mye nytt materiale det siste året, og vi er veldig glad for å ha henne på nyttårskonserten, sier Arnfinn Solem.

Et ungt talent på fiolin er hentet fra Elverum, nemlig Bjørg Pas. Hun er bare 14 år, men vant fiolinklassen under Ungdommens musikkmesterskap i år. En av premiene er å opptre på en større scene, og Støren kulturhus er definert som en slik.

De siste to årene har Marianne Meløy vært konferansier på nyttårskonserten. Hun er ikke spurt i år, og arrangørene ønsker å bruke en ung og talentfull jente fra lokalmiljøet. Hvem det er blir ikke offentliggjort før seinere.

Se omtale av Gauldalens nyttårskonsert januar 2017: