Det dabber ofte av med innendørs kulturarrangement om våren, men i helga er det full rulle med konserter og sammenkomster. Tilbudet er stort allerede fra fredag, med to konserter med Melhus pensjonistkor og gamle «Husker du»-melodier i Melhus rådhus. På Trønderbladets annonsesider kunngjøres også en hyggekveld i Soknedal misjonshus med koret Con Brio, Kristian Fagerli og åresalg. På Hovin bedehus blir det «Slipp gleden løs» med Helge Høgberg og Dag Arne Saltnes.

Lørdag kveld inviterer Melhus songlag til konsert og pubaften i fjøset på Loddgården. Trønderlyn feirer sitt 110-årsjubileum på Kvål med stor fest. Tidigere på lørdag blir det bruktmarked på GSK på Støren, og utendørs loppemarked på Melhus, såkalt bagasjeromsmarked.

Søndag kveld er det Flå musikkorps som jubilerer, med stor konsert i Flå skole med hele seks korps. Hovinkoret avvikler sin vårkonsert i Hovin samfunnshus, der Melhus songlag og Korista er invitert.

I tillegg er det flere lokale fotballkamper og sportsarrangement å delta på i helga. For dem som vil gå på ski er det fortsatt mye snø i skog og fjell.

Søndag er det gudstjenester i Melhus, Støren og Soknedal kirker.

Kinoen i Støren kulturhus har visninger både lørdag og søndag, mens det blir kinodag i Melhus rådhus på søndag.