– Vi nyter våren. Det er fint vær og god stemning. Det kunne ha vært flere dyr, sier Berit Flaathe mens datteren Anna (4) kikker på sauene i fjøset hos Øya ungdomsskole og videregående skole på Kvål.

Ulike aktiviteter

Skolen åpnet fjøset slik at barn og voksne kunne få hilse på kyrne og sauene, og det ville mange. Ute kunne de besøkende blant annet få prøve seg på klatring i et høyt tre, snekring av fuglekasser og graving i sandkassa i drivhuset.

Åpen gård ble arrangert på lørdag som var første sommerdag ifølge primstaven, og det var da også nesten sommerlig rent temperaturmessig. Arrangementet er ett av tre i året, forteller rektor Ole Jørgen Stevik. De to andre er åpen gård om høsten og åpen julegård.

– Vi regner med at det var omtrent 1400 besøkende på årets Øyadagen. Det er vi veldig godt fornøyd med, opplyser Stevik.

Rektoren hadde vært spent på forhånd om folk heller ville være hjemme for å rake i hagen, men så viste det seg at et møte med husdyr var midt i blinken for mange.

Mange søkere

Både ungdomsskolen og den videregående skolen er populær, og Stevik forteller at det er bra med søknader.

– Det er stor oversøknad til ungdomsskolen, og det er også oversøknad til naturbrukslinja. Når det gjelder byggfag er det ok med søknader mens det er litt lite til studiespesialisering. Vi har fått litt over 300 søknader, og jeg tipper det er 260 som starter på skolen til høsten, sier Stevik.