KLARE TIL STORKONSERT: Hit, til Prestegården Arena, kommer D.D.E. fredag 17. august. Det tror Knut Inge Solem og Atle Fredagsvik blir en stor suksess. Første gangen de arrangerte sommerkonserten, og tok i bruk amfiet som en konsertarena, var i fjor sommer. Nå tror de årets konsert blir en enda større suksess.

Tror på mye folk

- Det er veldig stas. Vi tror det er et av de to til tre bandene som passer aller best her, på Prestegården Arena. Det er ikke mange band som matcher DDE, sier Atle Fredagsvik som er kulturhusleder.

Han er trygg på at det vil komme svært mye folk på konserten. Bandet har spilt i kulturhuset én gang før, og det ble utsolgt umiddelbart. Bjarne Brøndbo har også gjestet Støren to ganger med sitt soloshow, også det utsolgt.

Satser på arenaen

Fjorårets sommerkonsert med Vamp, var første gangen kulturhuset satset på amfiet som konsertarena. Konserten var svært vellykket, med et strålende sommervær. Men besøket var lavere enn de hadde håpet på. Akkurat det siste frykter de ikke i år. Fredagsvik mener arenaen lett tar mellom 1500 til 2000 publikummere, og han tør håpe på at det kanskje kan bli oppi et slikt antall på arenaen i august. Han mener Prestegården Arena er en veldig godt egnet konsertarena, og at de drar stor nytte av samlokaliseringen med kulturhuset. På den måten har de omtrent alt av utstyr og logistikk de trenger i umiddelbar nærhet. I tillegg er området naturlig inngjerdet og avgrenset, noe som også gjør gjennomføringen av konserten lettere.

Første turné uten Frode Viken

DDE skal i sommer på turné landet over, og den har de kalt "Det fine vi hadde sammen". Den tittelen kom etter at deres låtskriver og gitarist Frode Viken døde i påsken. Det er sønnen hans, Daniel Viken, som kommer inn i sin fars sted på denne turneen. Fredagsvik forteller at bandet har gitt uttrykk for at det blir en spesiell turné for dem.

I tillegg til Namsosbandet, skal også Petter Wavold & bandet spille på Støren denne kvelden. De varmer opp, før DDE kommer på. Dørene åpner klokka 19, og Wavold går på scenen en time etter. Så, rundt klokka 21, skal hovedattraksjonen starte.

Vil ha med lokalsamfunnet

Det blir som i fjor, mat-, øl- og vinservering. Arrangementet vil ha 18-årsgrense.

I fjor var det lokale Hogna Brygg som solgte øl, og Størenrestauranten Havana som solgte pizza til publikum. Fredagsvik forteller at det er viktig for dem å knytte til seg lokale leverandører også i år, uten at dette konkret er landet ennå. Også i år er Sparebank 1 med som samarbeidspartner, og de ønsker å knytte til seg lokale lag, foreninger og næringsliv inn mot konserten.

- Det er viktig å forankre dette lokalt. Dette er et stort arrangement for oss.