Kulturhelga starter med lavkultur ifølge mange, altså fotball, i Skaun med lokaloppgjør mellom 5.-divisjonslagene Buvik og Gauldal. På lørdag spiller Gimse bortekamp mot Tylldal. Det skjer samtidig som Leik spiller nok en viktig kamp i kampen for opprykk, mot Brekken. Skaun sitt kvinnelag spiller hjemme mot Os/Nansen/Røros/Tolga-Vingelen.

På søndag er det Skaun-herrene som skal til pers, med hjemmekamp mot Røros/Os/Nansen.

Toppkamp i Melhushallen

Den ypperste represenanten for toppidrett i Trønderbladets nedslagsfelt denne helga, får du i form av håndballkampen mellom Melhus og Sandefjord, som går av stabelen på søndag. Med seier vil Melhus ligge likt med Sandefjord, som leder tabellen i skrivende stund (etter to serierunder).

Lørdag er det klart for åpen gård på Øya videregående skole. Her finner man blant annet utstillinger, salgsboder, aktiviteter, kyr og sau. Bjørnis fra Gauldal Brann og Redning tar også turen.

Samme dag arrangerer også Hauka Dekorum fest med bandet Hærslæm i Hauka forsamlingshus. Sangkoret Samhald arrangerer konsert i Soknedal Kirke, som en del av korets 100-årsjubileum.

Sjøbein, grilling og trubadur

I Skaun kommune arrangerer frivillige kapteiner fra Børsa båthavn fisketur på sjøen for de som kan sette sjøbein. Dette er det første arrangementet i senioruka, og med på kjøpet følger dessuten både grilling i havna og sang og musikk fra trubadur Stig Anders Bjørgum.

På søndag er det høsttakkefest i Midtre Gauldal kommune i Singsås kirke med prest Hans-Ole Sveia. I Melhus er det gudstjeneste i både Flå, Horg og Melhus kirker samme dag med Jan Tore Vespestad og Ole Dahle.

Kino

På kinofronten har Melhus kino tre visninger på søndag; da står Hvem er du, Mamma Mø?, Hør her’a! og Délicieux på programmet.

I Støren kulturhus er det et fullspekket kinoprogram på søndag med blant annet Mord i Venezia, Expendables 4, Saw X, Paw Patrol: Superfilmen og Lars er LOL.