Mangel på danselærer har gjort at kulturskolen i Midtre Gauldal ikke har kunnet tilby dans dette året. Et stort savn for mange.

Starter opp tirsdag

Men nå har de klart å skape et tilbud: Tirsdag 30. januar starter de opp med et dansetilbud til barn og ungdom fra fire år og oppover. Det er Nanette Berge Karlsen fra Støren, som skal holde dansekurset. Karlsen danser selv på Melhus Onstage, og er selv en lovende danser. I fjor var hun nominert til Drømmestipendet. Hun har også vært instruktør for forestillingene «Snekker Andersen og julenissen» og «Dyrene i Hakkebakkeskogen», som kulturskolen har satt opp.

Kurset skal gå i noen uker framover, i første omgang ser de for seg at det skal gå frem mot Ungdommens kulturmønstring (UKM) i begynnelsen av mars.

På første øvingsdag på tirsdag, skal de først kartlegge hvem som ønsker å komme på disse dansetimene og hva slags tilbud de ønsker. Deretter kan det bli delt inn i grupper etter alder og type dans, forteller Kosberg.

– Vi starter opp nå, og ser hva det er behov for, sier hun.

UKM og BKM

Kosberg benytter også anledningen til å oppfordre alle unge talentspirer til å melde seg på både Barnas- og Ungdommens kulturmønstring, henholdsvis BKM og UKM. Det går av stabelen 3. og 4. mars i Kultursalen på GSK.

Lørdag 3. mars er det barnas kulturmønstring, som er for alle fra fire år og opp. Ungdommens kulturmønstring er åpent for alle fra rundt ti-tolv år, men grensen for å gå videre til fylkesmønstring er 13 år.

Det pleier å være veldig mange påmeldte i Midtre Gauldal, i fjor vant de prisen for «Årets turbokommune», etter at de hadde flest påmeldte på UKM. De håper å nå opp dit i år også, men foreløpig er det liten og ingen påmelding. Men Kosberg regner med det bare er at folk rett og slett ikke har gjort det ennå.