- Jeg så elgen på lang avstand, og brukte kraftig telelinse, sier Dag Røttereng. I motsetning til mange andre er han ikke spesielt interessert i nærbilder av dyr. - Jeg plasserer dem i stedet i et landskap.

Fotografer fra hele verden hadde sendt inn til sammen nesten 5000 bilder.

Røtterengs elgokse som hviler med sitt enorme, 34-taggede gevir i Denali nasjonalpark i Alaska vant kategorien pattedyr og ble totalvinner i konkurransen.

Tre av de andre bildene hans fikk hederlig omtale. Tema for fotkonkurransen var boreal (nordlig) barskog.

Dag Røttereng var til stede under den høytidelige prisutdelingen som fant sted under festivalen BioPhoto Festival i Budoia nord i Italia.

- Fantastisk

- Det var fantastisk å få oppleve dette, sier naturfotografen.

Han er tidligere blitt premiert i en rekke internasjonale fotokonkurranser de siste årene, men dette er første gang han har gått helt til topp og samtidig blitt totalvinner.

- Hele fire av mine bilder ble premiert, og at ett skulle gå helt til topps er over all forventning, sier han.

30 års erfaring

Dag Røttereng (55) har vært naturfotograf i mer enn 30 år, og bildene hans har utviklet seg fra klassisk naturfoto og landskapsbilder til en mer kunstnerisk tilnærming og det mer abstrakte. Bildene hans finnes på alt fra frimerker til blader, aviser og reklame i kjempeformat. Hans fotokunst er vist av gallerier viden om, og han har mottatt en rekke internasjonale priser. Likevel er han bare delvis profesjonell. I tillegg til å være selvstendig næringsdrivende fotograf jobber han som hjelpepleier på Østmarka psykaitriske sykehus som er en del av St. Olavs.

I høst skal han stille ut tre bilder i et galleri i Athen, og trolig vil hans fotokunst også bli vist i det nye Galleri Mølla på Melhus.

ITALIA: Dag Røttereng var til stede under den høytidelige prisutdelingen som fant sted under festivalen BioPhoto Festival i Budoia nord i Italia. Foto: BioPhoto Festivals facebookside
GLAD: - Hele fire av mine bilder ble premiert, og at ett skulle gå helt til topps er over all forventning, sier naturfotograf Dag Røttereng. Foto: Marthe Eid