Røttereng var en av de premierte under prisseremonien i fotokonkurransen Wildlife Photographer of the Year 2015, som ble holdt i London forrige uke.

40.000 innsendte bilder

Blant mer enn 40.000 innsendte bilder fra nesten 100 land, oppnådde hans bilde «Frozen In Blue Ice» å bli et av de fire finalebilder i kategorien «Detaljer». Det premierte bildet viser et gult høstblad fastfrosset i isen på en elv.

– Som oftest blir isoverflater dekket med snø innen de blir så sterke at man kan gå på dem uten å risikere å trå gjennom. I dette tilfellet hadde streng kulde vart i flere dager, slik at det ble dannet sprekker og fastfrosne luftbobler i isen, sier Røttereng. Bildet er tatt på Smøla.

Svært prestisjefullt

Konkurransen Wildlife Photographer of the Year (WPY) drives av Natural History Museum i London og BBC Wildlife Magazine, og er den lengstlevende og mest prestisjetunge fotokonkurransen i sitt slag i verden. I år ble den arrangert for 51. gang. Fjorårets utstilling med vinnerbildene tiltrakk nesten 150.000 besøkende i London, og under den påfølgende internasjonale turnéen var det mer enn en million mennesker som så bildene. Årets utstilling står på Natural History Museum i London fram til 10. april 2016.

I flere konkurranser

Dag Røttereng er 53 år og bor på Løkkenhaugen i Melhus. Trønderbladets lesere husker kanskje at han vant både første- og andreplass i den store fotokonkurransen om å bli Gauldalens beste fotograf, som ble arrangert i 2008.

Han er premiert i internasjonale konkurranser også, men det er første gang han har nådd så høyt i WPY. Nordmenn har flere ganger hevdet seg i denne konkurransen, og i år gikk Audun Rikardsen fra Tromsø til topps i kategorien Portfolio.