D.D.E innfridde på Støren fredag kveld, og publikum fikk høre velkjente klassikere.

Forrykende show

Fra scenen ble det servert et forrykende show både musikalsk og lysmessig, og publikum ble villig med på allsangen.

- Vi prøvde etter beste evne i 1993 å rive ned Støren samfunnshus og klarte det nesten, sa Bjarne Brøndbo før han dro bandet med på "Her blir det liv".

Da hadde Bjarne Brøndbo kastet skjorta, men tok på skjorte igjen litt lenger ut i konserten. Bortgangen til bandmedlem Frode Viken ble nevnt flere ganger, og Brøndbo sa til publikum at bortgangen var et hardt slag for bandet. Frode Vikens sønn, Daniel, er hentet inn og gled naturlig inn i bandet. Konserten ble avsluttet før klokka 23, og enkelte hadde håpet på enda flere innslag fra scenen.

Publikum lot seg rive med i allsangen.

Sommerkonserten var utendørs. Mange benket seg i selve amfiet mens resten sto foran scenen eller foretrakk å være innendørs. En kort regnskur rett før Petter Wavold som på scenen som første innslag, var det eneste konsertgjengerne opplevde av uværet som herjet flere steder. Regnskuren ga tekniske problemer for D.D.E som slet litt i starten med en jordfeil. Men så var det løst og publikum fikk i bøtter og spann.

Fornøyd kulturhusleder

- Det ble akkurat litt over 1000 publikummere, og det var omtrent som det vi hadde regnet med. Konserten gir et overskudd, sier Atle Fredagsvik, daglig leder for Støren kulturhus.

Fredagsvik var godt fornøyd med innsatsen til D.D.E.

- Vi vet at D.D.E leverer, sier Fredagsvik.

Kulturhusleder Atle Fredagsvik.

Fredagsvik forteller at det var 18 års aldersgrense, og at konserten trakk ulike aldersgrupper. Den mer voksne delen av publikum foretrakk å være i amfiet mens den yngre delen samlet seg ved scenen.

- Dette var ikke en fest, men en konsert. Det er så artig å høre engasjementet hos publikum, sier Fredagsvik.

Skjenkekontrollen

Fredagsvik forteller at skjenkekontrollen var innom.

- Vi fikk godt skussmål, opplyser Fredagsvik.

Målet nå for kulturhuset er å få etablert sommerkonserten som en tradisjon.

Neste utendørsarrangement er Halloween-feiring for barn senere i høst.

Soknedal bakeri og konditori var blant dem som solgte mat under konserten. Daglig leder Stig Torve forteller at 250 wienerbrød var tatt med for salg. En annen slager var maltchips. Blant kundene var Odd Langmo Hangerås og Turid Opøien Hangerås.

- Vi må ha wienerbrød og kaffe, og vi er sjåfør i dag, fortalte Turid Opøien Hangerås.