Norge er klar for OL-finale i lagsprint i kvinneklassen etter at Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla vant sitt semifinaleheat onsdag.

Falla, som gikk ankeretappen for Norge, hadde en god luke da hun satte i gang med sin siste etappe i semifinalen under lagsprinten i OL. Hun gikk Norge kontrollert inn til seier i heatet.

Bjørgen og Falla hadde god kontroll gjennom hele semifinalen, og førstnevnte hadde en luke på 6,7 sekunder på Sveits da hun vekslet med Falla for siste gang.

Dermed kunne den norske sprinteren slippe å bruke unødvendig mye krefter på sin siste etappe, og Norge gikk direkte til finalen sammen med det sveitsiske laget bestående av Nadine Fähndrich og Laurien van der Graaff.

Slovenia, med Alenka Cebasek og Anamarija Lampic, endte på tredjeplass i heatet og er avhengig av å gå videre som «lucky loser»

Det er Norge som har dominert lagsprinten i mesterskap de siste årene. I Sotsji-OL gikk Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg inn til gull, mens Falla og Heidi Weng i fjor ble verdensmestere sammen i Lahti.

Med 13 OL-medaljer har Bjørgen like mange som skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. Vinner hun ett gull til i dag, er hun tidenes mestvinnende vinterolympier.