– Det var sikkert det dårligste løpet jeg har gått denne sesongen, sukker Melhus-jenta til Trønderbladet etter 3000-meteren.

Restituerende på en sykkel, med en sjokolademelk og et rødt eple, fortalte 22-åringen om sitt livs opplevelse. En opplevelse som dessverre ble litt ødelagt av svak innsats på favorittdistansen der hun skulle vise hva hun er lagd av.

– Kroppen spiller ikke på lag

Med 4.26 og 19 sekunder bak den personlige rekorden hun satt i fjor høst, klarte hun ikke det.

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor det skjer og det er fryktelig kjedelig. Faktisk følte jeg at spenningsnivået var under kontroll og jeg gjorde det jeg hadde planlagt – å gå ut med avspenning og få bra flyt, sier Lund.

– Det er rett og slett kroppen som ikke spiller helt på lag, sier hun.

Til tross for en gjennombruddssesong med flere verdenscupopptredener og allround-VM som en solid avslutning, har det vært store nedturer for skøytetalentet. Oppkjøringen beskrev hun som den beste hun har hatt, men flere sykdomsperioder har satt en stopper på formen.

– Sinnssykt artig

– Sånn sett er det ikke overraskende, men jeg har hatt kvalitetsøkter i det siste og håpet det skulle bli bedre og at jeg kunne få en opptur, sier Lund.

– Uansett var det sinnssykt artig og jeg har fått nytt det mye mer enn jeg trodde jeg skulle få til. Det var kjempeartig, men jeg skulle ønske jeg kunne gått litt fortere, sier hun.

Marius Schjei Dahl