Før torsdagens hjemmekamp mot opprykkskollega Tydal sto Gimse med null poeng og 1-10 i målforskjell.

Tre kamper - tre tap

Slik gikk det ikke. Selv om Gimse store deler av kampen hadde ballen langt mer enn gjestene, klarte de hverken å produsere nok sjanser eller å sette de de fikk på Brekkåsen stadion. Betydelig mer effektive Tydal kunne til slutt juble for en solid og noe overraskende 0-3-seier. Gjestene var både vassere på den siste halvdelen foran mål og mer presise i pasningsspillet.

– Vi hadde godt håp før kampen. Tydal er et lag som passer oss godt tempomessig, mener trener Olsen.

– Alle som kan litt om fotball ser at vi hadde våre muligheter. Hadde vi fått et mål kunne kampen sett annerledes ut, men presisjonen er rett og slett for dårlig, og vi blir litt stillestående.

Hardt straffet

Gimse så ut til å ha god kontroll i starten, selv om Tydal forsøkte seg med noen overganger og et par skudd fra distanse.

Etter 23 minutter ble derimot Steffen Bye løpt fra på backen, og det noe slappe innlegget fra Tydals ving passerte både en og to spillere før Gaute Kirkvold satte inn 0-1 bak Gimses keeperdebutant Espen Kaldal, som forøvrig vartet opp med flere fine redninger i løpet av kampen.

Det kom flere gode skuddforsøk fra Gimse i første omgang, men tydalingene stoppet stort sett det som kom fra hjemmelaget før det ble farlig.

I andre omgang fikk Tydal satt sitt eget spill mer, og laget fikk uttelling allerede etter fem minutter da Simen Dahlseng Østby satte inn et skudd fra rundt 16 meter. Ett kvarter før slutt kom spikeren i kista på en kontring. 0-3.

– Kan ikke deppe

Kalddusjen kom både i form av resultatet og det grisete og kjølige været på Brekkåsen, og kontrastene var store i garderobene etter kampslutt. Der Tydal jublet høylydt for seier, hang Gimse-spillerne oppgitt med hodet. At var igjen rester fra kakesalget på stadion ble mager trøst.

– Vi mangler elleve spillere nå, så vi er et skadeskutt lag, sier en skuffet Gimse-spiller Steffen Bye, som likevel avviser at det er dårlig stemning i troppen.

– Vi kan ikke legge oss ned og deppe. Nå må vi rett og slett bare trene mer, for der har vi en del å gå på. Vi har også problemer med å få til noe framover, vi skaper for få sjanser og utnytter ikke de vi får.

«Underdogs»

Også Ketil Solvik ser noe dystert på situasjonen akkurat nå, selv om han tror mye kan endre seg til høsten da de får tilbake flere spillere.

– Det blir nok en tung sesong for oss. Vi er «underdogs» i alle kampene framover, sier han.

– Jeg mener vi har bedret spillet vårt, men vi sliter altså på den siste biten. Vi har mye ball.

Neste sjanse for å ta sesongens første poeng kommer borte mot Meldal neste fredag.

Trener Ketil Olsen (t.h.) tror høsten kan bli bedre for Gimse. Da får de tilbake mange av de elleve spillerne som nå er ute. Foto: Elling Finnanger Snøfugl