– Jeg er skuffet, det er jeg. Jeg må bare prøve å se fremover. Tiden er så dårlig at hvis jeg tar det innover meg, blir jeg egentlig helt knust, er skøytejentas brutale oppsummering av sin aller første 3000-meter i et allround-VM.

Hun beskrev det som det dårligste løpet hun har gått denne sesongen og var nesten tjue sekunder bak rekordløpet hennes i Inzell i fjor høst. 4.07 ble til 4.26 og hvorfor føler hun ikke at hun har fått svar på. Sykdom og skader ødela det som likevel ble en gjennombruddssesong der helgas debut i allround-VM "hjemme" på Hamar ble en solid gulrot.

– Har ikke vært optimalt

– Jeg får ikke opp farten og i tillegg stivner jeg tidlig. Jeg kjente at dette ikke ville gi fart og at det kostet mye. Det eneste jeg tenkte var "prøv å hold det der, prøv å hold det der". Da kunne det blitt et bra løp. Men det klarte jeg ikke. Når det stokker seg i føttene, er det ikke noe man skru på i hodet, sier hun.

Les også:

– Jeg har fått mer kvalitet i treningene i det siste, så jeg håpet det skulle bli bedre og at det skulle bli en opptur, sier Lund.

– Kunne du gjort noe annerledes den siste måneden?

– Jeg føler jeg har gjort det jeg kunne ha gjort. Jeg var uheldig med sykdom og en skade. Ting har ikke vært optimalt, men jeg føler jeg har gjort det jeg kan, sier skøytetalentet.

Avhengig av sponsorer

22-åringen hadde blandede følelser da hun restituerte med en liten boks sjokomelk og et rødt eple etter 3000-meteren. VM-drømmen var blitt en erfaring, men hun fikk ikke vist sitt beste. Etter sitt livs beste oppkjøring i fjor vet hun hva som skal til. Å få det til i praksis blir derimot en utfordring, uten trener og et lag å gå for.

– Det blir mye av det samme, men jeg er nødt til å ha et opplegg som varer hele sesongen og som ikke går i oppløsning. Hovedfokus blir å ha stabile treningsforhold, en trener og treningskamerater, sier Lund.

Nå skal hun forhøre med seg resten av de «nestbeste» i skøyte-Norge og se på hva mulighetene er. Lund har fått stipend fra Melhus kommune og Melhusbanken, men er avhengig av sponsor for å kunne gå på et lag eller hyre inn en profesjonell trener.

– Stor utfordring

– Mange er villige til å hjelpe, men jeg er avhengig av å få råd til å betale dem, sier hun.

I tillegg kommer utgifter som reise eller eventuelt bo der det er mulig å få gode økter på is

– Jeg er på jakt etter sponsorer. Det er en stor utfordring, erkjenner Lund.

Før en ny oppkjøring venter, kan hun nå slappe av etter at sesongen ble avsluttet med søndagens 1500-meter i Vikingskipet. Nå drar hun til Stavanger for å se verdenscupavslutningen. Deretter blir det hyttetur hos kjæresten og trolig en sydentur. Der kan hun i hvert fall se tilbake på at hun har fått vist seg frem sammen med de aller beste i skøytemiljøet.

Var ikke redd for noe

– Det har egentlig bare vært å fått kjent på stemninga og opplevd det. Den opplevelsen har kun vært positiv og gitt et ekstra kick. Da tenker man ikke på at man er sliten. Det er deilig å bare ha adrenalin og gå fort, sier Lund.

– Er det noen erfaringer du gjorde deg som du vil rette på til et eventuelt neste VM?

– Egentlig føler jeg at ting gikk på automatikk og det var ingenting jeg var redd for, slår hun fast.