Melhus har slitt med å innfri i vår og sluppet inn unødvendig mange mål, i følge trener Jan Ketil Berg.

Torsdag slo laget kraftig tilbake og sendte Rindal hjem med 3-1 i sekken. Det betyr at laget kan ta sommerferie midt på tabellen med tolv poeng etter halvspilt serie.

– I dag spiller vi som vi ønsker. Vi framstår solide defensivt, skaper sjanser og får til slutt hull på byllen, Uten tvil årsbeste, oppsummerer Berg.

Måtte vente på uttellingen

Melhus radet opp en rekke store sjanser før de til slutt fikk uttelling drøyt ti minutter ut i 2. omgang gjennom Even Duesten Bye. Innbytter Joakim Grinde lå på til 2-0, før en annen innbytter, Håkon Lund fastsatte sluttresultatet til 3-1 da han rundet keeper og satte ballen i det åpne Rindal-målet på overtid.

– Hva var det Kjetil Rekdal kalte det? Coaching i verdensklasse, fleiper Berg om byttene han foretok utover i kampen.

De hvitstripede var tippet i toppen av de fleste foran sesongen, men har ikke innfridd forventningene utenfra. Fire seire og fem tap er fasiten så langt.

– Vi hadde ingen klar målsetning før sesongen, men på sikt ønsker vi å ha et seniorlag på Melhus som spiller høyere enn 5. divisjon. Det synes jeg vi må klare. Per i dag er det derimot ikke ønskelig fra spillergruppa å trene mer enn to ganger ukentlig og spille på det nivået vi befinner oss. Det vi må akseptere, selv om det innen 3-4 år forhåpentligvis spilles fotball i en høyere divisjon i Gruva, utdyper trener Berg.

Skal bruke ferien godt

Neste kamp for Melhus sin del er ikke før bortemøtet med Brekken 13. august. Noen lang sommerferie blir det imidlertid ikke snakk om.

– Vi skal trene som vanlig gjennom hele ferien og holde i gang som normalt. I det siste har trykket og intensiteten på trening vært bedre noe vi ser resultatet av i dag. Med et snitt på nesten 20 mann blir også kvaliteten bedre, sier Berg.

Hvordan er status på spillertroppen etter sommeren?

– Vi mister to grunnet skolegang og én som skal i militæret. Ellers blir alle med videre. Samtidig jobber vi stadig vekk med å få inn noen nye navn uten at jeg har noe konkret på blokka, avslutter Berg.

Melhus´ bestemann Martin Nilsen måtte forlate banen med skade like før slutt. Foto: Inge Grytbak
Det har blitt kun fire seire og fem tap for opprykkstippede Melhus så langt. Kan det har snudd torsdag kveld? Foto: Inge Grytbak