–Over all forventning. Helt utrolig egentlig, sier Alexander Gundersen bare minutter etter at han har tatt i mot sin aller første NM-medalje. Skal vi tro coach Åge Berntsen blir det den første av mange.

–Han er både gullkandidat i NM og pallkandidat i EM og VM etter hvert, men vi skal bygge oss rolig opp, sier veteranen Berntsen.

Les også: – Jeg har aldri vært i bedre form enn nå

Blant de tøffeste

Eleven Alexander Gundersen har gjort det meste av grunntreninga på en gård i Klæbu. Nå bor han i Buvika og løfter for Trøndertun Styrkeløftklubb. Kraftkaren løfter i styrkeløftsportens tøffeste klasse, + 120 kilo. Det er klassen for de sterkeste av de sterke, - de som putter hundrevis av kilo på vektstanga. Gundersen knuste tre av fire personlige rekorder under NM i Stjørdal. 312,5 kilo i knebøy, 207,5 kilo i benkpress og 250 kilo i markløft gir 770 kilo sammenlagt og er imponerende av en fersking.

–Jeg har prøvd å få han med lenge. Nå er han endelig her, sier Åge Berntsen, om sølvvinneren.

–I 2010 var jeg innom lokalene i Gruva og trente i et halvårs tid, men så ble det ikke mer, men det blir det nå, garanterer Alexander Gundersen.

Stortalent

Nå skal det trenes, trenes og trenes.

–Målet er å slå nye rekorder. Den største konkurrenten er meg selv, det er det jeg måler mot hele tiden, sier Gundersen.

–Alex har definitivt mer å gå på. Han er kanskje ett av de største talentene vi har i tungvektsklassen. Min viktigste oppgave nå er å holde igjen. Vi kan godt ta ut hele hans potensial raskt, men det er ikke særlig bra. Vi skal bygge oss rolig opp, sier Berntsen.

Pers´et i alt

Det var ikke bare Gundersen av de lokale løfterne som var fornøyd etter årets NM. Gunn Aarmo fra Melhus IL endte på 6. plass i sin 84-kilosklasse. Det ble hun etter å ha forbedret alle sine personlige rekorder betydelig.

–Jeg er hinsides fornøyd. Aller mest fornøyd er jeg med benkpress hvor jeg forbedret meg fra 100 til 115 kilo, sier 33-åringen som NM-debuterte i fjor. I tillegg til 115 kilo i benken, leverte hun 195 kilo i knebøy og 180 kilo i markløft. Totalt ble det 490 kilo som er en rekordforbedring på 35 kilo. Nå jakter hun nye mål og milepæler.

–Dette gir veldig motivasjon til å satse hardt videre. 500 kilo sammenlagt er en milepæl som jeg skal jobbe for å klare, sier Gunn Aarmo.

Røk ut i benkpress

Aarmos klubbkamerat, Erlend Skorstad, innledet NM strålende med å sette pers i knebøy med 280 kilo. I den andre øvelsen, benkpress gikk det ikke helt som håpet. Skorstad fikk ikke godkjent noen av sine tre løft med 225 kilo på stanga, og dermed var han ute av kampen om de gode sammenlagtplasseringene. Til tross for denne nedturen imponerte han ved å forbedre sin personlige rekord med 20 kilo i markløft, til 250 kilo.