Under Sandefjord Open tok Sofie Haugnæss Jagtøyen fra Melhus gull i klassen Bikini fitness.

Debutant

– Det var første gang jeg deltok i en slik konkurranse, sier Sofie Haugnæss Jagtøyen.

19-åringen forteller at siden hun aldri hadde prøvd seg i denne typen konkurranse, turde hun ikke å ha noen forhåpninger.

– Innstillinga var å være fornøyd uansett plassering. Årsaken til at jeg deltok, var nysgjerrighet og at deltakelse ville være ei utfordring for meg selv. Å stå på scenen handler om mestringsfølelse, forteller Haugnæss Jagtøyen.

Andre deltakere var pekt ut som favoritter under Sandefjord Open som var i mars, og arrangøren regnet med jevn klasse. Haugnæss Jagtøyen forteller at det totalt var 92 deltakere i klassen for Bikini fitness.

– Det blir ikke flere mesterskap i vår, men dette var ikke siste gangen jeg deltar i et slikt meterskap, forteller Haugnæss Jagtøyen.

Forberedelser

I forkant hadde Haugnæss Jagtøyen forberedt seg godt.

– Jeg har hatt flere treningsøkter i uka, og ofte to ganger om dagen. Hovedsakelig har jeg drevet styrketrening, og jeg har kjørt intervaller og gått turer. Dette er en idrett der en ikke nødvendigvis viser hvordan en ser ut og for å vise fram musklene. Jeg trener på Impulse på Melhus, og jeg har hatt en coach som har styrt trening og hva jeg skulle spise, sier Haugnæss Jagtøyen.

Dietten innebar at hun måtte veie opp maten før hvert måltid for å sikre at hun fikk i seg nok mat fra proteinkilder, fettkilder og karbohydrater.

– Kostholdet har vært mer variert enn folk tror, og egentlig har jeg spist helt vanlig mat som havregrynsgrøt, kylling og ris, forklarer Haugnæss Jagtøyen.

Personlig trener

Haugnæss Jagtøyen var ferdig med utdanninga ved Melhus videregående skole i fjor, og før jul tok hun halvårsstudium som personlig trener. Hun jobber som personlig trener ved Impulse, og har planer om å ta mer utdanning innen trening og kosthold.

I påska står hun slalåm i Åre, og tar ikke ferie fra treninga.