I Nyhusvegen på Ler ligger Borkny gård. Det er Norske Kvinners Sanitetsforening som har eid gården i flere år, men nå ønsket de å selge eiendommen på grunn av at de skal samlokaliseres med avdelingen i Trondheim.

Avdelingsleder Kim Roger Laugsand ved Heimdal Eiendomsmegling opplyser til Trønderbladet at gården er solgt for 7.990.000 kroner, noe som var prisantydningen. Dette er ny prisrekord på Ler. Det gamle rekorden gjennom megler er på 5,5 millioner kroner.

- Det er ikke solgt i nærheten av den prisen tidligere, så det er artig å sette ny prisrekord, sier Laugsand.

- En spesiell eiendom

Gården består blant annet av ei eldre trønderlån og to tomannsboliger. Totalt er bruksarealet på 528 kvadratmeter. I tillegg er tomta på 4,8 mål.

- Det er helt klart en spesiell eiendom. Selv om den eldste bygningsmassen er fra 1887, er huset oppusset og i veldig bra teknisk stand. Det blir gjerne slik når eieren ikke er privat. Alt blir gjort med innleid arbeidskraft, forteller megleren.

Kjøperen er ifølge Laugsand en privat person fra trondheimsområdet.

- Vi trodde vi kom til å ende opp med en utbygger, for det går fint an å skille ut eiendommen. Men så ble det en privat person som ønsker å bosette seg der. Det er spennende at noen tør å satse, sier han.

Her kan du se Finn-annonsen.

- Stor interesse

Eiendommen ble først lagt ut for 10 millioner kroner. Da de fant ut at prisen var litt for høy, gikk de ned til 8 millioner kroner og gården ble solgt raskt.

- Etter relanseringen hadde vi to personer på fellesvisning samt noen få private. I tillegg er det mange som har tatt kontakt og lastet ned prospektet. Det har vært stor interesse rundt eiendommen, forteller Laugsand.

Se bildeserie av gården øverst i artikkelen!