Ordspillet er kanskje noe billig, men faktum er at Martin Nilsen jobber for et selskap som «lever for å levere» og i idrettsverdenen snakkes det ofte om å «levere varene», rett og slett gjøre jobben. Etter Roar Strands magiske tunnelavslutning på overtid mot Ranheim forrige lørdag befinner Melhus' 4. divisjonsherrer seg i en gunstig situasjon. Tre poeng mot allerede nedrykksklare Alvdal gir garantert opprykk til 3. divisjon. Tap eller uavgjort kan også gå, men da må KIL/Hemne avgi poeng borte mot Ranheim 2. Melhus-kaptein Martin Nilsen forteller at spillergruppa har fokus på at ingenting er avgjort ennå.

- Det har stått mange plasser at det (opprykket) allerede er avgjort, men det er det absolutt ikke. Vi må utpå der og gjøre jobben. Det er viktig at vi klarer å holde føttene plantet på jorda og gjøre jobben som vi gjør hver gang vi spiller. KIL/Hemne har vunnet alle kampene siden vi møtte dem i høst og jeg klarer ikke å se at vi får noe hjelp fra Ranheim, sier han.

Vil jakte tidlig ledelse

Det betyr at Melhus går ut på gressbanen for å slå Alvdal. Årets siste kamp blir også årets første på naturgress og derfor har opprykksfavorittene trent på gress i Gruva denne uka. Nilsen tror ikke underlaget vil spille noen rolle på Alvdal lørdag og sier at Melhus går på banen for å dominere fra første spark.

- Det er sjelden vi går på banen med defensiv innstilling og ser ikke for meg at vi kommer til å gjøre noe annerledes der enn vi har gjort hele sesongen. Vi skal gå tøft ut og jakte 1-0, som vi alltid gjør. Vi må vinne kampen, så det er ikke noe annet å gjøre, sier han.

- Hva betyr denne kampen for Melhus?

- Klart, den betyr mye. Det er ikke noe å skyve under en stol. Vi har fått en kjempemulighet til å komme oss opp et hakk og alle både i spillergruppa og de rundt klubben ønsker at vi skal komme oss opp. Det betyr mye, men vi gleder oss og det blir artig å spille kamp, sier Nilsen.

Topplag umiddelbart

Melhus måtte gjennom flere heseblesende runder i fjor for å rykke opp fra femte til fjerde. Likevel har klubben rekordkjapt etablert seg som et topplag denne sesongen. Det er overrasker kanskje mange fotballfolk, men ikke 22-åringen fra Melhus.

- Vi visste egentlig ikke hvordan vi lå an i forhold til de andre lagene, men vi håpet at vi skulle være med å kjempe mot de andre lagene. Og skulle muligheten skulle by seg, så vet vi at laget er kapabelt til å bite fra seg i sånne viktige kamper. Jeg vil ikke si at det er overraskende at vi er der oppe, men kanskje vil noen andre si det om vi tar det helt hjem, sier han.

Melhus-kapteinen var ung og lovende da Rødde spilte 2. divisjon på Melhus. Han fikk noen innhopp for klubben som startet som et samarbeid mellom Melhus og Tiller, men som nå er historie. Nilsen mener tiden er moden for en ny storhetstid for melhusfotballen.

- Når jeg kom tilbake til Melhus i 2015 så var Gimse bedre enn oss, de var én divisjon over oss. Det året havnet vi midt på tabellen, selv om gjorde en sterk høst. Så kom det mange spillere året etter og det var da vi virkelig begynte å få troen på at vi skulle komme oss opp og fram, forteller han om sesongen som endte med opprykk i 2016.

NTNU-student

Med opprykk lørdag er Melhus klar for allnorsk fotball. Antall 3. divisjonsavdelinger ble halvert i fjor fra tolv til seks og divisjonen holder derfor langt høyere kvalitet enn tidligere. Nilsen mener en klubb av Melhus´ størrelse minst bør ha tilhold på dette nivået.

- Skulle vi klare det så begynner vi å nærme oss det nivået der Melhus som klubb hører hjemme. Men det er klart det er mulig å sikte seg enda høyere, men nå må vi ta ett steg av gangen, sier Nilsen, som når han tar av seg Posten-uniformen også setter av tid til studier. Kapteinen studerer bevegelsesvitenskap ved NTNU, men har ikke noe obligatorisk dette semesteret.

- Hvis vi tenker oss Melhus i 3. divisjon neste år, hva må til for at Melhus skal bli et stabilt lag på det nivået?

- Det blir rent hypotetisk, da, innleder kapteinen.

Fotballkollektiv

Han vil ikke på noen måte la det «gå troll i ord» før skjebnekampen i morgen.

- Hva som skal til? Vi må bli bedre enn vi er nå i hvert fall. Det er et stort steg og for å klare å berge i 3. divisjon. Det er mulig vi må ha inn noen spillere, det er ikke sikkert stallen er god nok slik den er nå. Men vi har vist at vi har tatt fjerde bra nå, så det kan jo hende at vi tar nivået i tredje også. Vi har ei sterk gruppe og hvis vi får med oss alle så skal vi bite godt fra oss, tror Nilsen, som bor i kollektiv i Trondheim med lagkameratene Håkon Lund, Edvard Ølstøren og Jørgen Ofstad. Det blir naturlig nok en del fotballprat når firkløveret er samlet.

- Nå går det mye på at vi gleder oss til neste kamp og forsøker å minne hverandre på at vi må den på alvor. Nå må vi holde fokus, sier han.

Kampstart i Alvdal er klokka 16.00 og for dem som vurderer å ta turen: Ifølge Google Maps kjører du fra Melhus sentrum til Steimoegga Gras på to timer og 26 minutter.