De siste par ukene har vært begivenhetsrike for Rebecka Wanvik Holum. Først fikk hun tilbud om studieplass ved Norges idrettshøgskole i Oslo, deretter ble hun tilbudt kontrakt med toppserieklubben Røa og lørdag satt hun på benken for sin nye klubb i bortekampen mot Stabæk (tap 0-2).

- Jeg hadde ingen forhåpninger og ble overrasket over å bli tatt ut i kamptroppen, forteller Holum til Trønderbladet.

Merittert trener

Trener Geir Nordby mener det var ingen grunn til å vente med å innlemme den tidligere Gimse- og Byåsen-spilleren i troppen.

- Nei, det er viktig å få med alle så fort som mulig, sier han.

Karismatiske Nordby har ledet til «Dynamite Girls» til både seriegull og cupgull tidligere, men de siste sesongene har Oslo-klubben slitt med å ta opp kampen med Lillestrøm og Avaldsnes. Treneren tror nysigneringen kan være med på å heve laget i tiden framover.

Ville ikke slutte

- Rebecka er en god fotballspiller som kan bli enda bedre. Hun kan bidra både på kort og lang sikt. Noen ganger bare ser vi det med en gang, sier Nordby om det faktum at Holum ble tilbud kontrakt etter bare én trening.

- Hun har forbedret seg både fysisk og taktisk siden sist jeg så henne, mener han.

Nordby kjenner til Melhus-jenta etter hospitering for et par år siden.

- Det skjedde ganske fort. De var interessert og hadde et tilbud til meg. Det er bare å prøve seg, det er artig å få sjansen. Det er et hakk opp på trening, men jeg håper å få sjansen i Toppserien. Jeg hadde lyst til å fortsette med fotball, for jeg har holdt på med det hele livet, sier Holum.

Fotball og studier

- Hvordan blir det å kombinere studier med fotball?

- Vi får se når jeg starter å studere, men jeg tror det skal gå fint. Skolen er flink til å tilrettelegge, sier Holum.

20-åringen har fart og målteft som sine store styrker og håper å tilrive seg en rolle i Røas angrepsrekke etter hvert. Hun får ingen garantier fra Nordby, men treneren har forventninger til sitt nye spissalternativ.

- Det er vanskelig å se inn i spåkulen, men potensialet er der. Nå handler det om å få bygd seg opp, slik at hun kan prestere på sitt beste, sier han.

Holum scoret i fjor 11 mål på 22 kamper for Byåsen i 1. divisjon. Denne sesongen står hun med tre seriemål på ni kamper, men stod over de siste kampene før ferien pågrunn av noe hun omtalar som «styr». Fotballhverdagen er noe helt annet i Toppserien, advarer Nordby.

- Forskjellen på 1. divisjon og Toppserien er veldig stor, dessverre. Jeg hadde håpet at den ikke var så stor, men det er den. Det går på hverdagen til spillerne og hvordan det trenes, sier han.

Roser tidligere trener

Holum håper å få sjansen til å vise at hun kan ta steget med en gang.

- Jeg føler meg klar og har lyst til å bidra. Men det er opp til Geir å avgjøre om jeg er god nok. Jeg får ta det derfra, sier hun.

20-åringen er den tredje spilleren fra Gimse IL som nå tar steget opp i Toppserien. Ingrid Syrstad Engen er allerede en sentral spiller for Trondheims-Ørn og Maiken Bakke spiller stort sett fast i Grand-Bodø. Holum gir en tidligere trener størsteparten av æren for talentsuksessen.

- Ketil Olsen var veldig flink med oss. Han skapte et bra miljø som fikk spillere samlet i Gimse. Vi spillere var også flinke til å holde sammen og skapte gode relasjoner, forteller hun.