28-25 sto det til slutt på tavla i Skaunhallen, etter at gjestene fra Melhus hadde spist opp en liten del av seksmålsledelsen hjemmelaget hadde opparbeidet seg etter pause.

Da lagene gikk til pause, hadde Melhus/Gimse-jentene dratt lasset en omgang, men fikk bare med seg 14–14 inn i garderoben. Etter pause var kampbildet det samme, bortsett fra en vesentlig ting – hvittrøyene satte knapt nok en sjanse på en periode på ti minutter midtveis. Da takket Skaun for følget og tok to poeng.

Spiller gråt

- Vi føler vi har mange muligheter til å score, men vi er upresise på skytinga. Det er dumt å snakke om marginer, vi er ikke dyktige nok til å få ballen i mål. Da får de kontre og med kanskje litt mer rutine enn oss, så utnytter de det. Det er forskjellen, sier Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann.

Selv om ingen enkeltspillere hadde skyld i serielederens andre tap for sesongen, ble minst en spiller observert med tårer på veg ut av hallen.

- Følelser må ut og det er ingen grunn til å holde igjen på det, sier Wiedemann.

Godt av det

Han mener spillerne har godt av å kjenne litt på følelsen. Det purunge Melhus/Gimse-laget ble advart av treneren før sesongen – det vil svinge.

- Vi klarer ikke å komme oss rundt linjespillerne deres, så da de kommer i flyten og får publikum med seg, blir det mange positive følelser for dem og negative følelser for oss. Da skjer det noe mentalt, vi datt litt sammen. Vi må gjennom det og kjenne litt på nedturen. Ingen har noe vondt av det, det er helt naturlig. Det må håndteres, sier han.

Les også: Tenker utvikling foran resultater

Men selv om laget har godt av det, var Wiedemann dårlig til å skjule sin egen frustrasjon da sjansesløseriet sto på som verst.

- Hvis man ser meg på siden leser man meg som en åpen bok. Følelsene mine må ut, sånn er det bare. Det er det som gjør at håndball er morsomt. Nedturer gjør det ekstra deilig å være på topp igjen, sier Wiedemann.

Laget leder fortsatt serien med sine sju poeng, men har to kamper mer spilt enn Bergsøy og Volda 2, som sannsynligvis passerer laget etter sine hengekamper.