Linn Søberg kan være spilleren som skyter laget tilbake til 2. divisjon etter en høst der 19-åringen slet med motivasjonen.

– En utrolig spennende spiller - ekstremt eksplosiv og hurtig. Jeg håper vi klarer å få utnyttet styrkene hennes i vårt system, sier trener Jan Erik Wiedemann om nysigneringen.

Les også: - Ute av opprykkskampen

Les også: Blir hovedsponsor i fem år

Jevn opprykkskamp

Skjønt, 19-åringen er ikke helt ny. I fjor var hun et av lagets definitive lyspunkter etter at halve laget forsvant fra Melhushallen i kjølvannet av lagets nedrykk til 3. divisjon våren 2014.

Etter at første forsøk på å komme tilbake mislyktes, sørget lørdagens 17-21-tap for Malvik for at Wiedemann nå ser mørkt på å toppe den jevne opprykkskampen bestående av kvartetten Charlottenlund 2, Vikvarvet/Selbu, Levanger 2 og Melhus/Gimse.

Måtte ta håndballpause

Helgens lyspunkt var uansett Søbergs comeback i Melhus/Gimse-drakta. Venstrebacken meldte overgang til 2. divisjonslaget Orkanger foran årets sesong, men pendlingen fra Melhus tok til slutt for mye tid og krefter.

– Det ble søvnmangel og jeg følte jeg ble hengende etter både på skole og trening. Derfor måtte jeg ha en håndballpause, sier Søberg åpenhjertig. Hun understreker at miljøet på Orkanger var veldig bra.

Blir litt brydd

Lørdag skjøt hun til tider i stykker Malvik-målet, for å bruke Wiedemanns egne ord. Melhus/Gimse–treneren mener ungjenta holder 1. divisjonsnivå.

– Som trener blir det litt synsing, men jeg tror at hun kunne ha vært med Byåsen Elite på trening uten å ha dummet seg ut, slår han fast.

Søberg ler litt brydd når hun får høre komplimentet fra sjefen.

– Det gir selvtillit å høre slike ting, selv om jeg ikke er helt enig selv. Jeg ville ikke sagt det samme, sier hun.