Det så i hvert fall slik ut til tider da Melhus-gutta fikk smake litt på Europacup-følelsen i UEFA Youth League onsdag kveld. Til tross for trøndersk dominans, ble det få skikkelige målsjanser og 1.runde-kampen mot AIK ebbet ut i 0-0, tre uker før returkampen i Stockholm.

Les også: Skarsem sikter mot A-laget

- Selvfølgelig er det surt, for jeg syns vi er best i begge omgangene. Vi burde ha scoret ett og to, kanskje også tre mål, sier Skarsem til Trønderbladet utenfor garderoben etter kampen.

Ineffektive

Han var kanskje et perfekt ansikt på kampen mot svenskene - dominant på midtbanen, god med ball og godt driv slik vi kjenner ham. Men da det nærmet seg 16-meterstreken stokket det seg. Det i alt egentlig litt kjedelig for de et par hundre tilskuere på et regntungt Lerkendal.

- Vi kjører kampen fullt ut, men den siste tredjedelen sitter ikke. Vi skal trene hardt i tre uker og være enda bedre forberedt til returkampen, sier Skarsem.

Les også: Skarsem scoret sitt første A-lagsmål

- Jeg er greit fornøyd, jeg føler jeg følger kampplanen og gjør det vi er god på i Rosenborg. Jeg finner mellomrommet og får satt fart fremover, forteller han.

Midtbanemotoren følte på at han ikke skjøt på en stor sjanse i første omgang. Trener Roger Naustan ropte i hvert fall at Skarsem burde skutt da han var i god posisjon inne i feltet. I stedet valgte han å spille ut til siden.

- Skal slå dem ut

- Jeg burde scoret i første omgang, men i stedet spilte jeg. Det er jeg ikke stresset for, jeg er sikker på at vi går videre i Sverige. Egentlig har jeg flere muligheter der jeg burde vært mer nøye, forteller han.

Les også: To melhusgutter på landslaget

Også Ola Solbakken fikk et 20 minutter langt innhopp. Den mye skadeplagede venstrekanten klarte ikke å sette sitt preg på kampen, men er sammen med Skarsem sikker på avansement i Sverige.

- Ikke det verste resultatet. Det er fullt mulig å avgjøre det borte. Vi skal klare å slå dem ut på bortebane, sier Solbakken.

Skadeplaget

- Vi holder nullen og har et greit utgangspunkt til returkampen. Vi er et bedre fotballag enn dem og det skal vi vise etter 180 minutter, sier Skarsem.

Solbakken har knapt rørt en fotball i år. Kragebein, ryggproblemer og sykdom. Nå føler 18-åringen seg i form - endelig.

- Da jeg kom inn mot Molde (i G19-NM) følte jeg meg veldig tung etter en ukes trening, nå fikk jeg ladet opp og fikk droppet tirsdagstrening for å være lettere og kvikkere, sier Solbakken.