Olaus Jair Skarsem fikk landslagsdebuten da han ble etteruttatt til Federations Cup i Latvia for et par uker siden. Melhus-gutten fikk spilletid i alle tre kampene og bidro sterkt til at Norge vant turneringa over sterke nasjoner som Polen og Ukraina.

– Først og fremst er det veldig artig å bli tatt ut og at de ser meg. Det er også bra at jeg får målt meg mot de beste i landet, uttalte han til Trønderbladet etter turneringsseieren.

Mandag kom uttaket til Slovakia cup som spilles i perioden 23.-30. april, og sett med Melhus-øyne er det svært gledelig at landslagstrener Eirik Horneland har funnet plass til både Skarsem og RBK-lagkamerat Ola Solbakken. Det er første gang de to er tatt ut sammen på landslaget.

Skarsem gjorde seg forøvrig også bemerket i serieåpningen til Rosenborg 2 mandag kveld. 17-åringen satte inn 3-1 på straffespark på overtid borte mot Hønefoss. Like etter reduserte hjemmelaget, men RBK-ungguttene sikret alle tre poengene, mye takket være en sikker straffeeksekutør fra Melhus.