Melhus lensmannskontor har åpnet dørene i dag lørdag slik at de som føler behov for å snakke etter ulykka i Gaula før på dagen, kan komme innom.

- Dette er en hendelse der mange sivile har bidratt, og der de har gjort en kjempeinnsats sammen med redningspersonell. Flere var veldig involvert i redninga, sier Brækken.

Ulykka har gått sterkt inn på mange.

- Dette er alles mareritt, sier Brækken.

Bilen med barnet på tre-fire år, stod parkert utenfor Rema på vestsida. Mora var inne og handlet, og kom løpende ut. Bilen trillet ned elveskråninga og ut i Gaula der den ble tatt med av vannmassene. Redningsarbeidet pågikk noen hundre meter nedenfor Gimse bru. Tilstanden til barnet betegnes som uavklart og kritisk.

Til NRK forteller et vitne om da han hjalp til.

Brækken har i samråd med innsatslederen på ulykkesstedet, valgt å åpne dørene til lensmannskontoret. Hun viser til at det erfaringsvis kan melde seg noen reaksjoner hos dem som har vært med på hjelpearbeid eller som har vært vitne til ulykker. Det samme ble gjort i forbindelse med brannen på bilopphuggeriet på Øysand.

- Politiet har også behov for å snakke med personer som har vært vitne til hendelsen. Dette har vært en kritisk hendelse, sier Brækken.

Brækken opplyser at folk kan få kriseoppfølging. Politiets arbeid skjer i samarbeid med Melhus kommunes kriseteam.

- Vi kommer til å ha åpent så lenge det er behov for oss. Hvis en ikke kommer seg til lensmannskontoret, kan en ringe 02800, forklarer Brækken.

I 20.30-tida sier Brækken at mange har vært innom, og at alle selvfølgelig er opptatt av hvordan det går med den lille gutten.

- Hvis folk har behov for det, kan jeg kontaktes via telefonnummer 02800 og kontoret vil også være åpent på søndag, sier Brækken.

Mange var i ulykkesområdet ettersom folk handlet inn til helga og det pågår fotballcup i idrettsanlegget Gruva.

- Det var et veldig engasjement blant folk, og det viser at når det skjer noe, stiller folk opp, sier Brækken.

Brækken var i ferd med å avslutte ferien, og kom kjørende langs Strandvegen som går langs Gaula, da hun så utrykningskjøretøyene. Hun tok kontakt med innsatslederen, og de ble da enige om at åpent lensmannskontor ville være en del av oppfølginga etter ulykka.

Dykkere kom fra Trøndelag brann og redningstjeneste.