Under et besøk hos Norsk Kylling, var ordfører Sivert Moen klar på at han ikke har gitt opp håpet om at Norsk Kylling bygger den nye fabrikken på Støren.

- Ny pris

Som tidligere omtalt har Norsk Kylling vraket Støren til fordel for fabrikk enten på Orkanger eller i Malvik.

Ordfører Moen sier at han vil levere inn pris på ei tomt på Støren.

– Vi kommer med ny pris, og da burde Norsk Kylling behandle tilbudt. Vår pris er under den Malvik tilbyr, sier Moen.

Alternativene

Til det svarer administrerende direktør Stokbakken at Norsk Kylling er kjent med Midtre Gauldals planer, men er åpen for en dialog. Samtidig sier han at Norsk Kyllings prioritering med Orkdal først og Malvik som nummer to står fast, selv om det er utfordringer med begge disse alternativene.

Orkdal står øverst på lista til Norsk Kylling, og Stokbakken forteller at det er Orkanger som er stedet for en ny fabrikk. Fylkesmannens forslag om Vormstad har ikke fått gehør hos Norsk Kylling, og Stokbakken sier at han ikke har kikket på det alternativet.

Næringsområdet

Næringsområdet på Støren der Norsk Kylling var tiltenkt tomt, er et større areal med plass til flere aktører. Under kommunestyremøtet på torsdag skal politikerne ta stilling til om kommunen skal bruke penger på å selge inn Støren næringsområde sør. Anbefalinga til rådmannen er at kommunestyret setter av inntil en million kroner fra konsesjonsavgiftsfondet til innkjøp av konsulenttjenetser for å posisjonere Midtre Gauldal som et foretrukket etableringssted for næringsaktører.

I tillegg anbefaler rådmannen at leder for næringsforeninga i Midtre Gauldal frikjøpes fram til 1. juli 2018 for å delta i arbeidet med å planlegge for og opprette et eksternt kontor for planlegging, bygging, innsalg til og drift av Støren næringsområde sør.