Hyllene hos Elkjøp Støren er bortimot tomme for DAB-radioer, og kunder vender skuffet ut av butikken.

Tomt tidlig

– Det har vært jevnt kjør de siste 14 dagene, og folk har panikk. Det var tomt allerede på nyåret på grunn av at folk kjøpte DAB-radioer i julegave, sier avdelingsleder Kurt Krogstad hos Elkjøp Støren.

Stenginga av FM-nettet og overgangen til DAB har fått folk til å gå mann av huse for å få kjøpt nye radioer.

På Elkjøp Støren var det nesten ingen radioer igjen. I morgen torsdag ventet avdelingslederen inn nye varer, men adaptere må en vente lenge på. Først i mars venter Krogstad å få inn adaptere fordi leverandøren også er tom.

– Det har vært mye større etterspørsel enn vi kunne forutse, sier Krogstad.

Ikke fornøyd med dekninga

Kunde Leif Skjærvø fra Støren er på vei inn i butikken i et annet ærend enn å kjøpe radio. Radioer har han allerede anskaffet seg, og han har tre DAB-radioer i huset og internettradio. I tillegg har han DAB i bilen. Men han er ikke fornøyd med DAB-dekninga langs veien mellom Støren og Røros, og han sier at han forventer at det er god dekning der siden det tross alt er en hovedvei.

–Jeg ringte NRK for å si ifra at dekninga ikke er god, og de sa at det ikke stemte. NRK mener at det ikke er deres kanaler det er dårlig dekning for. De mente at de ikke har noe ansvar for de kommersielle kanalene. Da er en like langt. Og hva med tunnelene? Jeg pleier å få trafikkmeldinger på radioen, og da må en ha dekning, sier Skjærvø.

Ifølge NRK viser dekningskartet langs fylkesveg 30 at det skal være god dekning.

Leif Skjervø. Foto: Gunn Heidi Nakrem