Natt til fredag var det igjen ubudne gjester utenfor gjenvinningsstasjonen på Lundamo. Daglig leder Erik Fenstad ved Envina forteller at et overvåkingskamera fanget opp det som skjedde.

Kameraovervåkning

Envina tegnet et abonnement hos Securitas etter stadige innbrudd i gjenvinningsstasjonene, og så en markant endring etter at Securitas satte opp overvåkingskamera. Dette kameraet er i funksjon utenom åpningstida.

Ifølge Fenstad viser loggen til Securitas at det klokka 02.50 natt til fredag, ble observert tre personer på kameraet. Disse lusket litt rundt bygget, skal ha kjent på noen dører og så forsvunnet ut av bildet. Securitas rapporterer at politi ankom litt senere, og at de finne spor at personer som har gått inn og ut. Det er ingen tegn til innbrudd ifølge loggen.

– Dette viser at vi har kontroll, og at vi tar slike miljøinnbrudd på alvor, forklarer Fenstad.

Fenstad legger til at både ansatte og miljøet er glade for at innbruddene har avtatt. Fram til jula 2013 var det stadig vekk innbrudd i gjenvinningsstasjonene, og etterpå har det vært få innbrudd. Fenstad tror overvåkningskamera og skilting om dette, har hjulpet. Innbrudd er viktig å få stoppet, forklarer Fenstad.

Les også: Strid om plastsekker

Les også: Godtar mobil gjenvinningsstasjon

Metalljakt

– Det er metaller tyver er på utkikk etter fordi metaller har omsetningsverdi og da ofte bilbatterier og kabler. De tar ut blyet, og så blir syren og boksen bare slengt ut i naturen ett sted. Fylkesmannen er klar på at farlig avfall ikke må komme på avveie, sier Fenstad.