Norges største bredbåndsleverandør har seks sentraler i kommunen, som alle kan gi hastigheter opp mot 50Mb/s når de er ferdig utbygd.

Ifølge informasjonssjef i Telenor Norge, Per Aril Meling, er de tre på Forsetmoen, Støren og Soknedal allerede ferdige.

Mer stabilitet og rekkevidde

I Lauklia skal sentralen etter planen ha vært ferdig sist uke, mens de to siste på Singsås og i Forbygda skal være ferdig modernisert i løpet av andre halvår i 2015. I tillegg skal de opp med 4G.

– Fiber frem til sentralen og en oppgradering av det tekniske utstyret i sentralen gir mer stabile linjer og lengre rekkevidde sammenlignet med tilsvarende internettprodukter levert over eldre teknologi.

Viktig for strømming

Med den kapasiteten som nå tilbys skal brukerne ifølge Telenor få en god opplevelse med tv- og videostrømming, også når flere deler linjen.

– Et annet viktig poeng er at oppgraderingen gir økt kapasitet i opplastningen, noe som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester, sier Christensen.

For at en familie på fire skal strømme samtidig, bør man ha et internettprodukt på 20 Mbit/s eller mer.

Arne Quist Christensen, leder for modernisering i Telenor Norge, lover mer stabile linjer og lengre rekkevidde i Midtre Gauldal. Foto: Telenor