Heimdal Sag prøver på nytt å få boligfeltet Mosløkkja på Lundamo godkjent, og da uten vannbåren varme.

Vedtaket

Et flertall i Melhus kommunestyre vedtok at Heimdal Sag må ha vannbåren varme i det nye boligfeltet som skal ligge ved Lundesokna. Umiddelbart etter vedtaket sa Heimdal Sag til Trønderbladet at byggeplanene ble lagt på is som følge av at det ikke ville bli lønnsomt å bruke vannbåren varme.

Nå fremmer Heimdal Sag en klage på vedtaket, og klagen skal behandles av Melhus formannskap på tirsdag. Rådmannen har anbefalt at formannskapet avviser klagen, og at den sendes til Fylkesmannen for endelig avgjørelse. I saksframlegget skriver rådmannen at kommunestyrets vedtak kun innebærer å sette av tilstrekkelig areal for ledninger, og at det ikke er tilknytningsplikt eller opparbeidelsesplikt.

For lave priser

Ifølge klagen som fremmes av advokatfirmaet Haavind AS, vil prosjektet ikke være gjennomførbart om kravet om vannbåren varme fortsatt skal stå.

- Det ligger til rette for utbygging på Lundamo. Det er etterspørsel etter nye boliger i området. Det er også ledig skole- og barnehagekapasitet. På bakgrunn av det prisnivået som er vurdert av eiendomsmeglere i forbindelse med prosjektet, er det imidlertid ikke mulig å gjennomføre utbyggingen av Mosløkkja på Lundamo dersom alle boenhetene skal oppfylle kravet om vannbåren varme i samsvar med de nå vedtatte reguleringsbestemmelsene. Kommunens krav om vannbåren varme vil påføre et utbyggingsprosjekt så store kostnader at den planlagte utbyggingen ikke kan gjennomføres, skriver advokat Per Amund Uldalen.

Advokatfirmaet mener at kommunen ikke har lovhjemmel til å kreve vannbåren varme så Mosløkkja ikke ligger i et område med fjernvarmekonsesjon.