Det nye boligfeltet Mosløkkja på Lundamo vil få minst 100 boenheter. Boligfeltet ligger ved fylkesveien til Lundadalen, og et langt steinkast fra Lundamo skole og barnehage.

Da planene for det nye boligfeltet var oppe i Melhus kommunestyre tirsdag kveld, vedtok politikerne at boligkjøperne må være med på å spleise på fortauet langs fylkesveien. Opprinnelig hadde Melhus kommune tenkt å ta kostnaden med fortauet da kommunen bygde nye Lundamo skole og barnehage. I stedet innvilget kommunen seg dispensasjon, og da boligplanene dukket opp, sendte kommunen regninga til utbyggeren.

I tillegg krever 26 av 37 kommunestyrerepresentanter at det nye boligfeltet skal ha vannbåren varme. Ifølge saksframlegget vil det koste 200.000 kroner ekstra pr. boenhet. Jan Arne Bremnes (KrF) var blant dem som argumenterte for kravet, og han mente vannbåren varme i det nye boligfeltet vil få folk til å se på Melhus som ekstra miljøvennlig og framsynt.

- Håpet er at en kan sin: se til Lundamo, uttalte Bremnes.

Aud Herbjørg Kvalvik (SV) foreslo at det i vedtaket må stå skal være vannbåren varme i stedet for bør, og hun sa i sitt innlegg at merkostnaden på 200.000 kroner er noe folk kan tåle om de bygger en bolig til 3-4 millioner kroner.

Mindretallet mente derimot at politikerne ikke burde være med på å øke kostnadene for boligkjøperne.

- Dere må ikke bare kimse av 200.000 kroner selv om vi lever i et rikt land, sa Joralf Rindli (Frp).