Overrasket

Harald Høen holdt varmen på bålet, og serverte kaffe fra svartkjel. Mange benyttet hele dagen ved stevneområdet, og rømmegrauten var glohet hele dagen

– Det er kaldt, men vi holder varmen så godt vi kan, sa Harald.

Arnt Egil Aune var overrasket over det store besøket.

– Vi hadde både været og kolliderende arrangement mot oss, så vi er veldig godt fornøgd. Tilbakemeldingene fra gjestene er også gode, så datoen neste år er allerede blinket ut, den 11. august, sier Aune.

Oddrun Sandrød fra Singsås bor på setra i Nekjådalen ei uke hver sommer sammen med familien, og valgte helga med aktivitetsdag.

– Det er veldig trivelig å være med på det som skjer, og å treffe kjentfolk, sa Oddrun.

Hun var tilskuer til fjell-løpet Hundåskarven rundt, og deltok på konserten med Lars og Ola Bremnes om kvelden. Ildsjelene bak arrangementet har bygd scene, og laget et flott friluftsamfi med utsikt over hele seterdalen. 190 personer hutret seg sammen under konserten. I fjor var det 150. På pubaften i teltet seinere på kvelden var det 100 feststemte mennesker innom.

Varmet hverandre

– At folk ikke gikk heim etter konserten, men valgte å fortsette, er bare imponerende. Det var lunt i teltet, og folk hadde hverandre, men likevel, sier Arnt Egil Aune, som har stor tro på tradisjonen de er i ferd med å skape.

Fjelløpet rundt Hundåskarven samlet 26 i konkurranseklassen. Her var det 32 som deltok i et bakkeløp i fjor, og eneste aktvititet som viste litt nedgang. I trimklassen var det mulig å ta samme løype på 9,2 kilometer, eller ei litt kortere. Her deltok mange familier og barn, til sammen 42 personer.

Også gudstjenesten i friluftsamfiet først på dagen hadde økning i deltakertallet, med over 100 personer til stede. Sokneprest Oddbjørn Stjern ledet, og Ronny Kjøsen og flere fra Singsås bidro med musikk.