– Jeg blir 62 år, og går av med AFP, forklarer Hallgeir Solberg.

14. februar neste år blir Hallgeir Solberg 62 år, og han har varslet at han ønsker å fratre som rektor ved Øya videregående skole på Kvål 1. april. Årsaken til at han ikke står som rektor ut skoleåret, er at han ønsker at den nye rektoren enten det blir en som er fast ansatt eller en som er konstituert, skal få lede arbeidet med å planlegge neste skoleår.

Stor utvikling

Solberg kom til Øya videregående skole for snart 24 år siden, og han har opplevd en skole som har hatt solid utvikling. Ved tellinga 1. oktober var det 195 elever ved den videregående skolen og 40 ved ungdomsskolen. Det er 100 flere elever enn for to år siden.

Bygningsmessig har mye skjedd ved skolen de siste årene. Inne i et drivhus er det bygd kunstgressdekke, og hallen benyttes til ulike aktiviteter. Så er det bygd ridehall, og nå kommer det stall. I fjøset er det installert robotfjøs, og smådyravdelinga har fått nye lokaler der sauene var. Det er også bygd nytt internat, og eldre bygninger er blitt tatt vare på. Utendørs er det lagt belegningsstein.

Les også: Bygger ungdomsskole til 10 millioner

I fjor kom ungdomsskolen i gang, og i høst var det grunnsteinsnedleggelse for nybygget til ungdomsskolen.

Møtested

Skolen er blitt en stadig viktigere arena for møtet mellom mennesker og dyr, og under landbruksdagen kom det nesten 4000 personer til åpen gård. Dette er et arrangement som flere samarbeidet om, og Solberg er glad for at arrangementet ble så vellykket.

Les også: Nesten 4000 på Åpen gård

Les også: 22-åring fra Melhus var kokk under landbruksdebatten

Solberg peker på at det også har vært jobbet utover det bygningsmessige, og at han føler at det er god stemning i flokken av elever og ansatte.

– Skolen er i en fase hele tida, og jeg kommer til å satse på full fres helt til jeg slutter. Jeg har vært kjempeheldig som har fått stå i jobben i snart 24 år, sier Solberg.

De to siste årene har skolen vært i en medgangsbølge, men slik har det ikke alltid vært, forteller Solberg.

– Vi har hatt tunge perioder økonomisk sett, og den siste var i 2013, opplyser Solberg.

Pensjonisttid

Hva han skal gjøre som pensjonist, har han ikke bestemt seg for.

– Å slutte i lønnet arbeid betyr ikke at jeg slutter å arbeide. Det kan hende at jeg vil bruke tid på helsa og familien, sier Solberg.

Politikken

Tidligere har Solberg vært sterkt inne i politikken, og han har vært varaordfører i Melhus for Kristelig Folkeparti og har vært leder for Sør-Trøndelag Kristelig Folkeparti. Da han var varaordfører, for øvrig et verv han fikk etter å ha kommet rett inn i lokalpolitikken, var han en periode fungerende ordfører fordi daværende ordfører Erling Bøhle var sykemeldt.

– Det er liten sjanse for at det blir en reprise for min del når det gjelder politikken, og jeg tror ikke repriser er så bra. Jeg har hatt min periode i politikken, og jeg har ikke tenkt på et comeback i det hele tatt, slår Solberg fast.

gunnheidi@tronderbladet.no

982 60 456

Oppsetting av bygg for ungdomsskolen er kommet i gang.