Maren Grøthe (14) fra Hølonda har fått invitasjon til kongeparets sommerfest i Trondheim 23. juni. Festen er en markering av 25-årsjubileet for kroninga.

Grøthe er leder for Melhus ungdomsråd, og har utmerket seg som en uredd talsperson for de unges syn på kommunereformen.

Les også:- Vi klarer oss best som vi er

Kjempeglad

- Jeg hoppet i taket og smilte i 1 1/2 time da jeg fikk brevet som kom på vegne av kongen. Det var godt å få noe tilbake for det du har jobbet så mye med, sier Grøthe.

14-åringen er litt usikker på hvorfor akkurat hun er valgt ut til å delta på kongeparets sommerfest i Stiftsgården, men hun tror det kan være at ordføreren har anbefalt henne.

Les også: Med på aksjon mot langing

Konfirmant på søndag

- Det står i brevet at en skal ha på pent antrekk. Jeg er litt usikker på hva jeg skal ha på meg. Det står i brevet at jeg kan snakke med ordføreren om hva som egner seg, sier Grøthe.

Hun er konfirmant på søndag, og vurderer å bruke trønderbunaden hun har fått til konfirmasjonen.

- Jeg setter virkelig pris på invitasjonen, og jeg gleder meg til å bli med på sommerfesten, sier Grøthe.

Ungjenta har aldri sett kongeparet utenom på fjernsyn eller på bilder, og hun er derfor ekstra spent. Tidligere har hun sammen med ungdomsrådet vært utenfor slottet og inne på Stortinget.

Les også: Holdt tale for kommunestyret

Kommunereformen

For ei drøy uke siden var hun med på tre folkemøter der hun satt i panelet, og kommende uke skal hun ut til skoler for å informere om folkeavstemninga. I Melhus er nedre stemmerettsalder at en fyller 16 år i år, og Maren er akkurat for ung til å kunne stemme.