En singsåsbygg og pårørende til beboer på Singsås bo- og dagsenter, tok kontakt med Trønderbladet og informerte om at kjøkkenet på Singsås bo- og dagsenter har blitt revet og at det pusses opp.

Tipseren så en viss ironi i at kjøkkenet skal bli nytt og fint, mens politikerne har bestemt at bemanningen ved senteret skal fases ut i løpet av neste år. Mange i Singsås, som har kjempet mot nedfasingen av bemanningen, har klare tvil om noen i det hele tatt vil ønske å bo på bo- og dagsenteret i Singsås når det ikke er bemannet.

Les: Underskriftene hjalp ikke

Sivert Moen: - Ingen grunn til å fortsatt rote i dette

- Måtte pusse opp

Bakgrunnen for at det litt slitte kjøkkenet har fått seg en oppussing, er at de fikk et pålegg om å få rene flater fra Mattilsynet.

– Vi måtte finne en løsning, og måtte pusse opp stort sett alt, forteller Per Ingar Almås i Eiendom- og kommunalteknikk i Midtre Gauldal kommune.

De måtte skifte gulvbelegg, male alle vegger og sette inn ny kjøkkeninnredning. Kjøkkeninnredningen var gammel, Almås anslår at den i alle fall var fra 1992.

– Hva med bruken av kjøkkenet fremover, når bemanningen ikke er der?

– Det er vanskelig å si. Vi fikk et pålegg fra Mattilsynet, da må vi gjøre noe med det, sier Almås.

Sikre på at folk vil bo

Almås anslår at kjøkkenet er ferdig i disse dager.

Han forteller at de tidligere også har fått pålegg om å pusse opp kjøkkenet i Soknedal bo- og dagsenter.

Enhetsleder i Pleie og omsorg, Kristin Grindstuen, sier at det er naturlig at bo- og dagsenteret følges opp og pusses opp når nødvendig. Fordi: Det skal fortsatt være drift her, selv om det er vedtatt at bemanningen skal fases ut. Og hun understreker at de har full tro til at folk vil ønske å bo her, selv om det ikke blir nedbemanning på stedet. Behovet vil være der i årene som kommer.

Et av de mest omstridte vedtakene under budsjettbehandlingen i fjor, var å fase ned bemanningen ved Singsås bo- og dagsenter. Det skal etter planen skje i løpet av 2018. Motstanden har vært stor blant de pårørende og beboerne på senteret. De tror ikke at noen har lyst til å bo her uten bemanning. Foto: Marthe Eid