Mari Singsaas leder pårørendegruppa i Singsås, og tok initiativ til en underskriftskampanje for å få tatt opp saken på nytt, via et såkalt innbyggerforslag. De argumenterer med at det er gitt feil opplysninger om pleiebehovet på bo- og dagsenteret til kommunestyret. De ønsket saken belyst på nytt, og tatt opp som sak i kommunestyret en gang til.

Kan ikke fremmes

Rådmannen gikk i sin innstilling mot å ta opp innbyggerforslaget, og dermed ta saken opp på nytt. Dette ble begrunnet med kommunelovens paragraf 39 a, punkt 3b. Det sier at det ikke kan fremmes innbyggerforslag i saker som allerede er vedtatt i kommunestyret, før det har gått fire år.

Trønderbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra Mari Singsaas.

Les også: Gir ikke opp kampen

Bygdelistas Per Ingar Almås, som sammen med de andre i sitt parti, hele tiden har kjempet imot å legge ned bemanningen på Singsås, gikk på talerstolen.

– Respekt for engasjementet

– Loven sier klart at det ikke er rom for å ta opp denne saken nå. Men vi skal ha respekt for engasjementet fra pårørende. Vi må legge oss på minnet at mange er engasjert i saken. Til slutt vil jeg si at jeg håper realiteten innhenter flertallet.

Da saken om nedfasing av bemanningen ved Singsås bo- og dagsenter ble vedtatt 6. april, med 21 mot 12 stemmer.

Gir ikke opp

Mari Singsaas var forberedt på dette utfallet, men hun avslutter på ingen måte ikke kampen.

– Langt ifra! Jeg vil ta opp dette med Fylkesmannen og paisentombudet i første omgang, for det er mye som ikke er korrekt i denne saken, sier Singsaas. Hun mener det ikke er lagt fram fakta som begrunner vedtaket om å kutte bemanningen ved bo- og dagsenteret.

– Hadde vi fått tall som viser at tilbudet i Singsås er mye dyrere enn de andre, så hadde vi jo respektert det. Men slik er det ikke, sier en engasjert Singsaas.