Administrasjonsutvalget i Melhus har vedtatt å betale møtegodtgjørelse tre år tilbake for medlemmer av Melhus ungdomsråd.

Glad

- Jeg har glad for at ungdomsrådet får tilbakebetalt. Ungdomsrådet har gjort en formidabel innsats. Jeg skiller person og sak, sier Grete Svegård (Ap) som tok opp saken i kommunestyret.

Medlemmer av ungdomsrådet og foreldre har reagert på at kommunen ikke betalte møtegodtgjørelse, og Svegård ble kontaktet av ungdommer som reagerte. Hun ble intervjuet i Trønderbladet om dette, og så begynte saken å rulle.

Les også: Hva skjedde med pengene til ungdomsrådet?

Ulike forklaringer

Forklaringene på hvorfor de ikke fikk møtegodtgjørelse har variert, og barne- og ungdomskonsulenten sa blant annet at møtegodtgjørelse ville gå ut over arbeidet overfor barn og unge. Ifølge barne- og ungdomskonsulenten var det ukjent for ungdomsrådet at møtegodtgjørelse kom i tillegg til de 50.000 kronene rådet hadde til disposisjon.

Referat manglet

Da rådmannen gikk gjennom protokollene for de tre siste årene, har det kommet fram at det har manglet formell innkallelse til møter og referater fra enkelte møter.

Grete Svegård (Ap) etterlyste møtegodtgjørelsen, og kommunestyret bad administrasjonsutvalget se på saken.

Nå har administrasjonsutvalget etter anbefaling fra rådmannen, vedtatt å gi møtegodtgjørelse for årene 2015,2014 og 2013. Hver representant vil få 1000 kroner hver. Ifølge rådmannens overslag vil kommunen betale ut 41.000 kroner som fordeles på dem som har møtt.