Stine Estenstad, Melhus Høyres ordførerkandidat, går hardt ut mot Melhus Arbeiderpartis ordførerkandidat Gunnar Krogstad som vil stoppe prosessen rundt kommunesammenslåing.

- Vis mer ansvar

- Melhus Høyre er overrasket over at Arbeiderpartiet er totalt avvisende til kommunereformen. De har selvsagt uttalt at de er skeptisk, men Arbeiderpartiet må vise mer ansvar og stå ved de vedtakene de har vært med på sentralt hold. Vi er ikke kjent med at Arbeiderpartiet i andre kommuner har sagt at de ikke vil ha sammenslåing med Melhus, sier Estenstad.

Hele veien har Gunnar Krogstad (Ap) signalisert at Melhus fint klarer seg alene. Samtidig har han som Trønderbladet har omtalt, sagt i kommunestyret at Melhus for naboskaps skyld kan snakke med naboene. Til Trønderbladet sier Krogstad at Melhus har hatt grundig intern vurdering av fordeler og ulemper med kommunesammenslåing, og at kommunen har hatt samtaler med nabokommunene.

- Vi har hele tida sagt at vi klarer oss alene. Det er greit å ha en samtale for godt naboskaps skyld, men vi kan stoppe nå. Selvsagt kan vi kjøre prosessen ett år til, men jeg tror konklusjonen blir den samme. Da har vi ført nabokommunene bak lyset, sier Krogstad.

Fylkesmannens prosjektleder minnet da om at Melhus kommunestyre må følge opp vedtaket om å snakke med nabokommunene, og da særlig siden nabokommunene trippet etter å få snakke med Melhus. Arbeiderpartiet vil imidlertid fremme forslag om at prosessen stanses nå, og at energien i stedet brukes på å skape tjenester for innbyggerne.

- Melhus Høyre er ikke for at Melhus skal slå seg sammen med Trondheim. Men vi lukker ikke døra for samtaler med andre nabokommuner. Det Gunnar Krogstad sier, er ikke solidarisk tankegang. Vi kan ikke være så arrogante at vi sier at Melhus er stor og bra nok, sier Estenstad.

Vil bli større

Estenstad viser til at Melhus er fylkets nest største kommune. Nylig passerte kommunen 16.000 i innbyggertall.

- I dag er Melhus nest største kommune. Hvis vi skal ha en sterk stemme, blir vi ikke sterkere ved å si at vi er stor nok, mener Estenstad.

Ordførerkandidaten mener det er altfor tidlig å avslutte kommunereformen for Melhus' del, nå.

- Melhus må være såpass raus at vi har samtaler med nabokommuner som kanskje trenger hjelp, og vi ønsker at det fortsatt skal føres nabosamtaler, mener Estenstad.

Estenstad viser til at den forrige kommunereformen var for 51 år siden, og at folk ikke lenger drar til et rådhus for å få hjelp ettersom de heller bruker internett.

- At kommunereformen skal ha gått utover tjenester, stiller vi et spørsmålstegn ved. En brukerundersøkelse viste at innbyggerne gir høy skår til kommunen, sier Estenstad.

-

Gunnar Krogstad er ordførerkandidat for Melhus Arbeiderparti.