Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet (IMDi) har oppfordret kommunen til å ta i mot 14 ekstra flyktninger i løpet av 2014 og 2015. Dette i tillegg til de 40 som kommunen allerede har vedtatt å huse i perioden 2012-2015.

Oppfordret til mellomløsning

Dette forslaget ble under gårdagens kommunestyremøte frontet av Odd Vårvik (Sp), etter anbefaling fra enhetslederen i NAV og flyktningetjenesten.

- Det sitter flere tusen mennesker med oppholdstillatelse i mottak rundt om i landet som ikke har noe sted å bo, sa Vårvik, som oppfordret kommunestyret for å gå for denne mellomløsingen.

Forslaget fikk derimot kun åtte stemmer - og falt.

- Allerede en utfordring

Dermed blir det opprinnelige vedtaket stående, til tross for at den nasjonale bosettingssituasjonen tilsier at kommunene i Norge må øke antall bosettinger.

– Vi har allerede en utfordring med å integrere, bygge ut boliger og ha et opplegg for de som er her. Vi vil gjerne ta i mot flere, men da mener vi kommunen må ha noe skikkelig å tilby, mener varaordfører Bjørn Enge (H).

Midtre Gauldal kommune har tidligere vedtatt å bosette i snitt ti nye flyktninger årlig i denne fireårsperioden. I 2012 ble det derimot bosatt hele 16, noe som har gjort at snittet for de neste tre årene er redusert til åtte årlig. Med åtte nye i fjor og fem så langt i år, gjenstår det dermed elleve flyktninger på det gjeldende vedtaket.