I torsdagsavisa skrev Trønderbladet om beboere i Brekktrøa og Gimsmarkvegen som i mange år har ventet på fortau. Block Watne betalte inn en halv million kroner til et fond i Melhus kommune etter å ha fått en dispensasjon i 2009, og så brukte kommunen deler av beløpet til en forbikjøringslomme på Gimsevegen. Dette reagerer beboerne sterkt på, og de er uforstående til at kommunen har brukt penger på harde trafikanter som bilister framfor myke trafikanter som utbyggeren betalte for.

Les også: Reagerer på farlig gangfelt

Les også: Grønt lys for enklere gangveier

Tar tak

Ordfører Gunnar Krogstad sa da Trønderbladet omtalte saken i torsdagsavisa, at omdisponeringa av beløpet ikke er blitt politisk behandlet.

Etter at ordføreren leste oppslaget i avisa, tok han opp saken med rådmannen.

– Jeg har sagt til rådmannen at det er lurt å ta saken til politisk behandling. Komite for teknikk og miljø behandler saken først, og den vurderer om kommunen skal bevilge til bygging av fortau i Brekktrøa eller om andre prosjekter går foran, sier Krogstad.

Saksgangen

Krogstad forteller at han etter avisoppslaget, har gått inn i saken og har sett på saksgangen.

– Jeg ser at det er gått en del e-poster. Jeg vet ikke hvilke vurderinger som er gjort når det er brukt penger på en møteplass. Rådmannen har sine fullmakter, forklarer Krogstad.

Ifølge ordføreren ville de 500.000 kronene som Block Watne innbetalte, ikke være nok til å bygge fortauet.