Søndagens skistafett sammen med Marit Bjørgen kan bli ei heftig utfordring for både ordfører Erling Lenvik og ordfører Jorid Jagtøyen. Ingen av dem har skigåing som favorittsport.

- Jeg har aldri gått en skirenn, sier melhusordfører Jorid Jagtøyen.

Jagtøyen har med eget smøreteam, og hun har prøvd å få med konserndirektør Ståle Gjersvold i TrønderEnergi som smøresjef.

- Jeg går lite på ski, og i vinter er det biltt to skiturer. Begge var i påska. Men jeg har gått Rensfjellrennet, det var riktignok mange år og mange kilo siden, sier ordfører Erling Lenvik.

Midtre Gauldal-ordføreren har forsøkt å få konserndirektør Gjersvold til å gå inn på stafettlaget uten å lykkes. Nå håper han på å få smørehjelp hos sjefen for en av storsponsorene for Marit Bjørgen. For sikkerhets skyld har også Lenvik sikret seg et smøreteam.

Lenvik har gått på samme stafettlag som Marit Bjørgen en gang før, og det gikk ikke så bra. For noen år siden gikk han stafett sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Os-ordfører Arnfinn Nergård.

- Marit Bjørgen og jeg tapte fordi jeg datt, forteller Lenvik.

Lenvik er stolt og glad for over at Marit Bjørgen kommer til sitt eget renn i Hauka på søndag, og at hun valgte rennet framfor å dra til Shanghai der verdens beste kvinnelige skiløper kan bli årets idrettskvinne.

- Det er storveies at Marit vil bli med på denne dagen når hun kan delta på idrettens oscar-utdeling. For det valget er det bare å ta av seg hatten, og da må vi stille, sier Lenvik.

Stafetten er en del av Marit Bjørgen-rennet, og Marit Bjørgen hjelper begge stafettlagene.