Årets Marit Bjørgen-renn er på søndag, og er flyttet til Hauka på grunn av snømangel i Frøsetmarka skianlegg på Støren. I fjor kom 248 barn for å gå på ski, og ikke minst få møte sitt store idol Marit Bjørgen.

Ønsker velkommen

Skidronninga kommer til å være på plass under årets renn også, og hun legger ikke skjul på at hun gleder seg.

- Jeg håper flest mulig kommer til rennet, og jeg ønsker alle hjertelig velkommen. Dette skal bli en koselig familiedag med skirenn uten tidtaking og stress, sier Bjørgen.

Bjørgen lover at alle ungene skal få møte henne. Alle deltakerne i rennet får t-skjorte, og i fjor fikk mange autografen til Bjørgen skrevet på t-skjorta.

Kan vinne Bjørgen-effekter

I tillegg til autograf og medalje utdelt av selveste skidronninga, kan en vinne noe som har vært i Bjørgens eie.

- Jeg har ryddet i klesskapet, forteller Bjørgen.

Kanskje vanker det en skidress på en heldig vinner?

Bjørgens tre tantebarn vil også være blant deltakerne i Marit Bjørgen-rennet.

Om å fortsette

Rognes IL og Støren sportsklubb arrangerer Marit Bjørgen-rennet del to, og rennet er beregnet på aldersgruppa 0-12 år. Ikke bare blir det mulighet til å gå på ski og treffe det store skiidolet, det blir også aktiviteter utenfor skisporet. Musikeren Charlotte Audestad kommer sammen med dansere og andre sangere, for å framføre sangen om at Marit ikke må gi seg nå.

- Jeg har noen tanker om hva som skal skje videre, og jeg har tidligere sagt at jeg er åpen for å fortsette. Hadde jeg vært veldig lei, hadde jeg sluttet før. Jeg skjønner at folk vil jeg skal fortsette, og samtidig håper jeg at folk skjønner det om jeg avslutter, sier Bjørgen.

Bjørgen har hatt en kjempesesong, og hun forteller at suksessen ikke har lagt noen demper på motivasjonen. Under årets påske fikk hun med seg mange skiturer, og mer skigåing enn hun ellers er vant med på slutten av skisesongen. I påska var hun i Bardu og på Oppdal, og akkurat nå er hun i hjembygda Rognes.

Om snøforholdene

Rennleder Ola Løkken følger spent med på værmeldinga, og han forteller at det pr. dags dato er gode forhold i Hauka.

- Vi skal få til renn, lover Løkken.

Løkken gleder seg til søndagens renn, og han er stolt over Marit Bjørgens prestasjoner.

- Marit er et godt forbilde, og hun har hatt en formidabel sesong, sier Løkken.

Uansett Bjørgens videre karriere, vil Marit Bjørgen-rennet bli videreført, opplyser Løkken.

Under Marit Bjørgen-rennet del 1 tidligere i år, kom det skiløpere også fra utlandet og en svensk skiløper lovpriste tilrettelegginga. Maken hadde han aldri sett i Sverige, fortalte han Trønderbladet. Marit Bjørgen berømmer de frivillige som stiller opp for å få til rennet på søndag.

I tillegg til barneskirenn, blir det utdeling av Marit-stipendet. Det blir også et showrenn der Marit Bjørgen går en etappe for hvert stafettlag. Ordfører Erling Lenvik og ordfører Jorid Jagtøyen går på hvert sitt stafettlag, og dessuten kommer lokale skiløpere og representanter for næringslivet.

Å få autografen fra skidronninga, var svært populært. Mange fikk med seg et minne for livet.
Ungene stilte seg tillitsfullt opp i kø for å få autografen fra Marit Bjørgen.