– Vi er blitt enige om en løsning, og er enige om å fortsette samarbeidet, sier driftssjef Kåre Jon Langberg ved Coop Oppdal.

Ordførerreaksjon

I høst varslet Coop Oppdal at ordninga med at kunder kunne finne stativ med plastsekker fra Envina, i Coop Oppdals butikker. Daglig leder Langberg sa opp avtalen, og han mente at Envina betalte for lite for at stativene skulle få stå ute i Coop Oppdals butikker. Oppsigelsen av avtalen fikk ordfører Sivert Moen og ordfører Gunnar Krogstad til å reagere, og de kom med ei sterk henstilling om at også Coop Oppdals kunder burde finne plastsekkene fra Envina i butikkene. Coop Oppdal har butikker på strekninga Singsås-Ler.

Plastsekkene er beregnet på Envinas abonnenter når plastavfall skal sendes med papirdunken.

Les også: Coop sa opp avtalen

– Stativene med sekkene vil stort sett stå i inngangspartiet i butikkene. Hva avtalen økonomisk sett går ut på, er en forretningshemmelighet, sier Langberg.

Daglig leder Erik Fenstad i Envina har ønsket at Coop Oppdal skal fortelle om den nye avtalen, og han vil ikke si noe mer enn at det er inngått en avtale.

Gjelder i tre år

Avtalen gjelder for tre år, og disponent Langberg forteller at det ble ei løsning som Coop og Envina er fornøyde med.

– Det har vært få innspill fra abonnentene siden avtalen gjaldt ut året og folk fant sekker i butikkene. Jeg tror de fleste abonnentene har følt at Envina burde distribuert sekkene siden sekkene er en del av abonnementet. I en tidlig fase fikk folk plastsekkene levert på døra. Nå har vi funnet ei grei løsning, og ordninga fortsetter som før til glede for forbrukerne, Coop og Envina, sier Langberg.

Les også: Kutter ut tømmekalender i papirform