I dag kunne Heimdal Sag Gruppen i samarbeid med Heimdal Eiendomsmegling ønske velkommen til Lundamo Park, etter mye om og men. Man kan nå melde sin interesse for prosjektet, helt uforpliktende. Kim Roger Laugsand er avdelingsleder for avdeling Melhus i Heimdal Eiendomsmegling, og han har stor tro på prosjektet.

–Vi har nå lagt ut en "kommer for salg", og salgsstart vil være i september. De som melder seg nå får en mulighet til å kjøpe før salgsstart, og vi har allerede pratet med flere interessenter, forteller Laugsand til Trønderbladet.

Har tatt lang tid

Det har ikke vært enkelt å få satt i gang med bygging av boligfelt i Melhus, spesielt på Lundamo. Helt tilbake i 2015 støtte prosjektet borti flere problemer. Melhus Kommune kom blant annet med krav om vannbåren varme. Heimdal Sag mente dette gjorde boligbygging på Lundamo umulig. Kommunen snudde senere på dette kravet.

Det har også vært flere diskusjoner om hvorvidt rekkefølgebestemmelsene for byggingen har vært gode nok.

Da prosjektutvikler i Heimdal Sag Gruppen, Reidar Grenstad, ble spurt om utsettelsene i april, mente han at det tok tid fordi Heimdal Sag blant annet måtte vente på tilbakemelding fra Statens vegvesen om teknisk løsning for fortauet de skulle bygge. Etter flere år med krangling, har Heimdal Sag endelig fått grønt lys, og er klare til å iverksette byggingsprosessen.

26 boenheter i første trinn

Første byggetrinn består av fire eneboliger, fire rekkehus, åtte to-roms, seks tre-roms og fire fire-roms selveierleiligheter. Alle enhetene vil være tilrettelagt for alle, både for barnefamilier, eldre og uføre. Totalt skal det bygges 80 boenheter, 26 i første trinn.

Boligene får en meget attraktiv beliggenhet, tett ved Lundamo sentrum. Bilder av det ferdige prosjektet blir tilgjengelige i august.

Ekstremt viktig

–Folk har ventet lenge på dette. Dette er viktig for dalen, for kommunen, og ikke minst for bygda. Man har bygd ny skole med stor kapasitet, selv om det har vært boligmangel i området. Det har tatt lang tid, men forhåpentligvis vil blant annet Lundamo Park og Løvset Panorama bidra til en lysere framtid i Melhus kommune, sier megleren.

Løvset Panorama er et annet boligprosjekt i Melhus, som også nylig ble presentert. Her er Sarai Eiendom eier, og Trio Bygg står for byggingen. Laugsand kan fortelle om stor interesse for rekkehusene på Løvset.

–Løvset Panorama består av 20 rekkehus med åtte i første byggetrinn. Der har vi 20 interessenter allerede. Man merker at folk er veldig på, grunnet mangelen på familieboliger. Vi i Heimdal Eiendomsmegling har stor tro på disse prosjektene, og vi håper det kommer flere boligtomter for familieboliger på Løvset og Brekkåsen, konstaterer Laugsand.

POSITIV: Kim Roger Laugsand har stor tro på Lundamo Park.