Verken spørsmålet om tilskudd til stiftelsen Thora eller interpellasjonen om leie før eie ble det tid til da Melhus kommunestyre hadde møte tirsdag i forrige uke.

Maksimaltid

Tidligere har kommunestyret vedtatt regler for hvor lang samlet tid som er avsatt til spørsmål og interpellasjoner og når disse må være innmeldt. Maksimaltida for spørsmål og interpellasjoner er 30 minutter.

Jorid Jagtøyen (Sp) skulle ta opp den økonomiske situasjonen for stiftelsen Thora etter den siste operaforestillinga som endte med at medlemmer av stiftelsen måtte ta opp personlige lån for å unngå at stiftelsen gikk konkurs. Rett før møtet meldte Jagtøyen fra at hun hadde forfall, og bad om at spørsmålet kunne stilles i junimøtet i stedet.

Flere Arbeiderparti-representanter ville reise en interpellasjon om det kan være aktuelt for Melhus kommune å inngå et samarbeid med TOBB, med tanke på få bygd boliger som folk kan leie mens de sparer opp nok egenkapital.

Godtok utsettelse

Denne interpellasjonen måtte vente til neste kommunestyremøte fordi kommunestyret hadde en lengre debatt rundt interpellasjonen fra Merethe Moum (Melhuslista) om utvikling av Kvål. Sistnevnte sak engasjerte, og representantene var enige om at dette var en interessant og høyst aktuell problemstilling. Underveis i debatten var det gruppemøte.

Ordfører Gunnar Krogstad spurte Ap-gruppa om det var greit at interpellasjonen om leie før eie måtte vente ettersom tida for interpellasjoner og spørsmål var brukt opp, og dette ble akseptert.

FLERTALLSGRUPPA: Arbeiderpartiet ønsket å ta opp en sak om leieboliger. På benken nærmest sitter Annar Gravråk, Anne Grethe Tevik, Anja Sterten og Pernille Wahlberg. Foto: Gunn Heidi Nakrem