Møtevirksomheten og samtalene rundt en fremtidig kommunesammenslåing er i full gang både i Midtre Gauldal og i nabokommunene.

Torsdag 4. desember møtte Erling Lenvik (Ap) sine ordførerkollegaer i Rennebu, Oppdal og Holtålen på Berkåk for å innlede samtalene rundt en eventuell framtid sammen, og i går hadde han og reformutvalget i kommunen et uformelt møte med representanter fra Melhus.

Ingen lovnader

Der de oppdaterte hverandre på det arbeidet som nå gjøres, og ble enige om å holde kontakten videre.

– Nå skal vi hver for oss gå gjennom styrker og svakheter i egen kommune og danne et grunnlag for en innstilling til kommunestyret som skal peke på ulike retninger. Det var uansett greit å få en tilbakemelding på at de ønsker å prate sammen senere.

Melhus-utvalget, med ordfører Jorid Jagtøyen, varaordfører Sigmund Gråbak og rådmann Roy J. Jevard i spissen, har tidligere gjort det klart at de i utgangspunktet ønsker å fortsette som egen kommune.

Hører på folket

Slik situasjonen er nå virker det som om viljen til å finne felles løsninger er større blant naboene i sør.

Nå følger Midtre Gauldal etter og annonserer tilsvarende møter både i Budal, Singsås og Soknedal neste uke. Det skal skje på skolene, der førstnevnte avvikles tirsdag 13. januar, fulgt av Singsås 14. januar og Soknedal 15. januar. Støresbyggen må vente til onsdag uka etter, da de møtes på GSK den 21.

Etter dette skal kommunestyret i Midtre Gauldal ha et temamøte 26. januar der det som kommer fram skal sammenfattes.

Åpen ordfører-samtale

Før den tid har imidlertid Ola T. Lånke i Rennebu invitert ordførerne i Oppdal, Midtre Gauldal og varaordføreren i Meldal, Helge Ringli, til et åpent møte om kommunereformen i Samfunnshuset på Berkåk. Det skjer onsdag kveld, der det blir panelsamtale mellom de fire og muligheter for spørsmål og innspill fra møtedeltakerne.

– Jeg stiller opp og svarer på det som kan svares på, men noe retningsvalg blir ikke klart før dette har blitt behandlet i kommunestyrene.

MØTES PÅ NYTT: Midtre Gauldal-ordfører Erling Lenvik (t.v.) møter ordførerkollegaene fra Oppdal og Rennebu - Ola Røtvei og Ola T. Lånke (t.h.) til panelsamtale onsdag kveld. Der stiller også varaordfører Helge Ringli fra Meldal. Foto: Elling Finnanger Snøfugl